Skjern

Gaasdal om minksag: Ingen kommentarer

Oktober. Minkavler Peter Larsen på Uglbjergvej i Dejbjerg udvider minkfarmen.

Skuffet. Minkavler Peder Larsen er skuffet over Erling Gaasdals reaktion, men alligevel ikke helt overrasket.

Afslaget til minkfarmer Peder Larsen på en ansøgning til Ringkøbing-Skjern Kommune om en miljøgodkendelse til at fordoble sin minkproduktion på Uglbjergvej 8 fik i går Peder Larsen til udførligt at give sin version af sagen og det meste af dens forløb.

Peder Larsen ord i avisen har vi forelagt for Erling Gaasdal, formand for Dejbjerglund Efterskoles bestyrelse, så han på vegne af skolen som nabokunne give sine kommentarer til minkfarmerens udtalelser.

Erling Gaasdal ønsker imidlertid ikke at sige noget om sagen til avisen.

»Ingen kommentarer«, er det eneste, som han ønsker at komme med, men tilføjer dog, at bestyrelsen og skolen ønsker så lidt offentlighed som muligt i sagen nu efter afgørelsen i Teknik- og Miljøudvalget.

Dårlig smag i munden

Den holdning til sagen undrer minkfarmer Peder Larsen, men han siger:

»Jeg ved godt, hvorfor Erling Gaasdal ikke vil kommentere mine ord. Det er fordi hvert eneste ord er sande, og bestyrelsen for efterskolen ønsker ikke at få ud i befolkningen, at det kan lugte af og til, for så kan de jo risikere, at ingen vil gå på skolen.«

Peder Larsen håber i dag, at hele efterskole-bestyrelsen går rundt med en rigtig dårlig smag i munden.

»Bestyrelsen har jo bare brugt det med lugtgener som argument for angrebene imod mig, og så er jeg også lidt skuffet over, at bestyrelsen har valgt at give forstanderen som den daglige leder mundkurv på,« siger han.

Efterskolens bestyrelse gjorde tilbage til den 28. november indsigelse imod og havde en række bemærkninger til udkastet til miljøgodkendelse for minkfarmen, som det forelå på daværende tidspunkt.

Protesterede også i 2012

Bestyrelsen havde allerede den 24. november 2012 skrevet i et høringssvar i forbindelse med en udvidelse af minkfarmen, at man var meget bekymret for daværende udvidelse på 500 minktæver på grund af de øgede lugtgener, som bestyrelsen vurderede efterskolen ville få.

Man erfarede også, at kommunen blot tog bestyrelsens bemærkninger til efterretning uden yderligere kommentarer.

»Vi kan nu efterfølgende konstatere, at vi for første gang i efterskolens historie har modtaget forældreklager på grund af lugtgener og fluer, som efterskolen i år i forhold til tidligere år har været væsentlig mere generet af,« hedder det i skrivelsen af 28. november 2013.

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce