Annonce
Skjern

Gaasdal om minksag: Ingen kommentarer

Oktober. Minkavler Peter Larsen på Uglbjergvej i Dejbjerg udvider minkfarmen.

Skuffet. Minkavler Peder Larsen er skuffet over Erling Gaasdals reaktion, men alligevel ikke helt overrasket.

Annonce

Afslaget til minkfarmer Peder Larsen på en ansøgning til Ringkøbing-Skjern Kommune om en miljøgodkendelse til at fordoble sin minkproduktion på Uglbjergvej 8 fik i går Peder Larsen til udførligt at give sin version af sagen og det meste af dens forløb.

Peder Larsen ord i avisen har vi forelagt for Erling Gaasdal, formand for Dejbjerglund Efterskoles bestyrelse, så han på vegne af skolen som nabokunne give sine kommentarer til minkfarmerens udtalelser.

Erling Gaasdal ønsker imidlertid ikke at sige noget om sagen til avisen.

»Ingen kommentarer«, er det eneste, som han ønsker at komme med, men tilføjer dog, at bestyrelsen og skolen ønsker så lidt offentlighed som muligt i sagen nu efter afgørelsen i Teknik- og Miljøudvalget.

Annonce

Dårlig smag i munden

Den holdning til sagen undrer minkfarmer Peder Larsen, men han siger:

»Jeg ved godt, hvorfor Erling Gaasdal ikke vil kommentere mine ord. Det er fordi hvert eneste ord er sande, og bestyrelsen for efterskolen ønsker ikke at få ud i befolkningen, at det kan lugte af og til, for så kan de jo risikere, at ingen vil gå på skolen.«

Peder Larsen håber i dag, at hele efterskole-bestyrelsen går rundt med en rigtig dårlig smag i munden.

»Bestyrelsen har jo bare brugt det med lugtgener som argument for angrebene imod mig, og så er jeg også lidt skuffet over, at bestyrelsen har valgt at give forstanderen som den daglige leder mundkurv på,« siger han.

Efterskolens bestyrelse gjorde tilbage til den 28. november indsigelse imod og havde en række bemærkninger til udkastet til miljøgodkendelse for minkfarmen, som det forelå på daværende tidspunkt.

Annonce

Protesterede også i 2012

Bestyrelsen havde allerede den 24. november 2012 skrevet i et høringssvar i forbindelse med en udvidelse af minkfarmen, at man var meget bekymret for daværende udvidelse på 500 minktæver på grund af de øgede lugtgener, som bestyrelsen vurderede efterskolen ville få.

Man erfarede også, at kommunen blot tog bestyrelsens bemærkninger til efterretning uden yderligere kommentarer.

»Vi kan nu efterfølgende konstatere, at vi for første gang i efterskolens historie har modtaget forældreklager på grund af lugtgener og fluer, som efterskolen i år i forhold til tidligere år har været væsentlig mere generet af,« hedder det i skrivelsen af 28. november 2013.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Elevtalsprognoser er ret sikre - men der er store afvigelser på en enkelt skole

Annonce