Annonce
Ringkøbing

G-faktor sælger gavepakker via Meny i Søndervig

Heidi Sundsgaard (yderst til venstre) og Lene Laugesen indrettede fredag en salgsudstilling med varer fra G-faktor i Meny i Søndervig, hvor købmand Thomas Hansen tog imod. Foto: Kaj Poulsgaard
Coronakrisen skaber nye alliancer. De to social-økonomiske butikker i Vester Strandgade i Ringkøbing, G-faktor og Café lidt af hvert, har indgået et samarbejde med dagligvarebutikken Meny i Søndervig.
Annonce

Ringkøbing: Initiativtager og daglig leder af de to social-økonomiske butikker G-faktor og Café lidt af hvert i Vester Strandgade i Ringkøbing, Lene Laugesen, har travlt i denne tid.

Hun har nemlig pakket en masse gavepakker, som Meny i Søndervig har indvilget i at sælge.

Fredag blev gavepakkerne sat op ved indgangen til butikken.

- Vi har sagt ja til at indlede et samarbejde med G-faktor, da vi synes, ideen er supergod. Vi har i forvejen andre social-økonomiske samarbejder - blandt andet donerer vi alt overskudsmad til en privatperson i Hvide Sande, som dagligt åbner sin carport for at dele ud af maden, så den ikke går til spilde. I en testperiode vil vi sammen med G-faktor finde ud af, om der er efterspørgsel efter produkterne. Hvis det er tilfældet, vil vi gerne fortsætte samarbejdet efter coronakrisen, siger købmand Thomas Hansen.

Det nye handelssamarbejde kommer på et godt tidspunkt for G-faktor, der er hårdt ramt af nedlukningen af samfundet.

- G-faktor er presset. Vi lever i høj grad af at sælge til turister, og påsken er der, hvor det hele begynder. Vi får et tilskud af kommunen til den daglige drift, men vi skal også selv tjene penge i Café lidt af hvert og i genbrugsbutikken, og det er meget svært lige nu. Derfor er det rigtig dejligt, at Thomas var med på dette samarbejde, siger Lene Laugesen.

- Håbet er, at samarbejdet bliver en succes, så det bliver en af de fremtidige opgaver for vores flexjobbere at lave gavepakker, siger Lene Laugesen.

Pakkerne indeholder lidt af hvert; For eksempel påskepynt, krydderier og sæbe.

- Vi ved, at turisterne gerne vil have noget dansk med hjem, så det er det, vi satser på, siger Lene Laugesen.

Hun har haft travlt med gavepakkerne, men ellers er der ret stille i G-faktor.

- Mange af vores medarbejdere er i risikogruppen, og alt frivilligt arbejde er jo også ophørt. De, jeg taler med, savner fællesskabet rigtig meget. Når det handler om socialt arbejde, så har det store konsekvenser, at alt går i stå. Vi skal begynde forfra efter krisen, og har man lidt social angst, så er den her krise virkelig hård. Der er mange, der er voldsomt udfordret lige nu. For at muntre lidt op har nogle af de frivillige hjælpere været rundt med påskeæg, siger Lene Laugesen.

Når krisen er overstået, er Lene Laugesen sikker på, at alle skal løbe ekstra stærkt, for det her kan ikke undgå at komme til at gøre rigtig ondt.

- Hvad sker det for eksempel med psykiatrien, hvis der skal spares der for at betale regningen for coronakrisen, spørger Lene Laugesen.

I Café lidt af hvert i Ringkøbing pakker Lene Laugesen gavepakker, der skal sælges i Meny. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce