Annonce
Ringkøbing

Gør et nyt forsøg: Ringkøbing-Skjern anker tabt bredbåndssag

Kommunen er parat til at bruge penge på endnu en retssag mod en rådgiver i forbindelse med bredbåndsudbuddet. Netplans stifter er overrasket over, at der nu er en ankesag på vej.

Ringkøbing-Skjern: Sagen om Ringkøbing-Skjern Kommunes kuldsejlede bredbåndsudbud er langt fra slut.

Et enigt økonomiudvalg har netop besluttet at følge advokatfirmaet Bech-Bruuns råd om at anke den retssag mod en af sine rådgivere, som kommunen for nylig tabte.

- Jeg har selv været i tvivl, om det var det rigtige. Men vores advokat har nærlæst dommen og giver os det klare råd, at det er en sag, vi kan vinde. Så efter at have drøftet det i økonomiudvalget er vi blevet enige om, at vi anker sagen til landsretten, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Annonce

Pilen peger væk

Det var kommunen selv, der i første omgang havde anlagt retssagen mod Netplan, der stod for en del af rådgivningen i forbindelse med det kommunale bredbåndsudbud.

Det skete med et krav om erstatning på 4,5 millioner kroner for fejlagtig rådgivning, men byretten frikendte Netplan og dømte kommunen til at betale sagens omkostninger.

Netplans stifter Torben Rune undrer sig over, at retssagen nu bliver anket.

- Det er en overraskelse for mig. Vi har en klar byretsdom, som siger, at pilen peger i andre retninger end mod Netplan. Derfor har jeg svært ved at forstå, at man har lyst til at bruge flere at skatteborgernes penge på at retsforfølge os igen. Vores rådgivning kostede kommunen 500.000 kroner, og nu ender man med at bruge 10 gange mere på advokatregninger, siger han og fortsætter:

- Vi ærgrer os selvfølgelig over, at vi skal til at bruge energi på sagen igen, siger Torben Rune.

Slipper for sagsanlæg

Ifølge Hans Østergaard er der ikke umiddelbart planer om at retsforfølge de andre rådgivere, som kommunen hyrede op til bredbåndsudbuddet.

Det betyder at advokatfirmaet Bech-Bruun - der også gav kommunen juridisk assistance op til udbuddet - slipper for sagsanlæg og kan derfor "nøjes" med at koncentrere sig om ankesagen mod Netplan.

Sagen om bredbåndsudbuddet har været en dyr affære for Ringkøbing-Skjern Kommune.

Byretssagen mod Netplan løb op i 1,4 millioner kroner. Kommunen har desuden selv opgjort, at man har betalt advokatfirmaet Bech-Bruun 3,6 millioner kroner i forbindelse med bredbåndssagen.

Oveni skal lægges de otte millioner kroner, som kommunen måtte betale i erstatning for at bryde sin bredbåndskontrakt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Ildkampe i Afghanistan hører fortiden til: Far har lagt sine våben

Annonce