Annonce
Ringkøbing-Skjern

Gør dig klar til store test-weekend: Regionen reserverer tusindvis af testtider til Ringkøbing-Skjern

Torsdag var der lang kø til covid-19 test i Videbæk Idræts &Fritidscenter - i weekenden bliver der skruet op for testkapaciteten. Foto: Johan Gadegaard
22.000 testtider er klar til borgere i weekenden i Ringkøbing og Holstebro kommuner. Regionen opfordrer til, at alle indbyggere i de kommuner lader sig teste.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Normalt er det black friday, der disker op med køtilbud til forbrugerne, men i år er det myndighederne, der står for den slags.

Der bliver nemlig sat fart på smitteopsporingen i Vestjylland i disse dage, og i weekenden går den endnu et gear op.

Region Midtjylland har i weekenden afsat 11.000 test hver dag til borgerne i Ringkøbing-Skjern og Holstebro Kommuner. Det sker for at dæmme op for smittespredningen, efter der er konstateret flere tilfælde af mink-corona hos mennesker i disse områder.

I begyndelsen af ugen var forventningen fra direktør Per Sabro Nielsen fra Region Midtjyllands Præhospital i en pressemeddelelse, at der kunne testes 7000 borgere for covid-19 hver dag i de to kommuner, men nu er der sat trumf på med 4000 ekstra test hver dag i forhold til de første vurderinger.

Hvordan testene fordeler sig mellem de to kommuner, oplyser regionen ikke.

Annonce

Stjæler ikke test fra andre

Torsdag eftermiddag havde lidt over 9.000 borgere taget opfordringen om at blive testet til sig, og det tal vil stige markant i weekenden.

- Det er der al mulig grund til at forvente. Nu er det weekend, mange har fri, der er en masse tider at vælge imellem, og selve baggrunden er jo alvorlig nok, siger formand for Region Midtjylland Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.


Nu er der sat trumf på med 4000 ekstra test hver dag i forhold til forventningen.


Lørdag og søndag er der hver dag afsat 11.000 testtider alene i de testcentre, der ligger i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner. I begge kommuner er det nødvendigt at bestille tid.

Her i kommunen finder man testcentrene i sundhedshusene i Ringkøbing og Tarm, Ringkøbing-Skjern Kulturcenter i Skjern, Videbæk Idræts & Fritidscenter og ROFI-Centret i Ringkøbing.

Testintensiveringen i Ringkøbing-Skjern og Holstebro sker i øvrigt ikke på bekostning af resten af regionen, men sker på baggrund af en øget testkapacitet.

For at blive testet skal man bestille en tid på www.coronaprover.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce