Annonce
Læserbrev

Gå efter banditterne - og styrk politiets operative slagkraft

Annonce

Læserbrev: De 17 vanvittige og komplet uacceptable angreb på brandfolk med bomberør og andet nytårsskyts op til nytår kalder på politisk handling. De pågældende uopdragne og afstumpede personer skal straffes hårdt og konsekvent - de skal omgående sættes bag tremmer, så samfundet markerer nultolerance overfor chikane af brandfolk og politifolk i aktion. Til gengæld skal vi afholde os fra kollektiv afstraffelse af den brede befolkning, der godt kan finde ud af at bruge fyrværkeri ansvarsfuldt og sikkert til det formål, det er beregnet til. Desværre er der en del, der i debatten plæderer for generel opstramning af fyrværkeriloven. Lad os dog også i denne sag gå målrettet efter de formastelige idioter, der helt bevidst bryder reglerne, fremfor at docere kollektiv afstraffelse.

I øvrigt illustrerer episoderne omkring fyrværkeri sammen med anden omsiggribende lovløshed - herunder i trafikken med vanvidsbilister og i den enorme tilgængelighed til narko landet over - at vi har alt for få operative politifolk i Danmark. Det nytter intet med stramning af reglerne, hvis de ikke bliver håndhævet konsekvent. Tværtimod, det svækker borgernes retssikkerhed og tryghed.

Derfor skal vi med en kommende politiaftale sørge for, at der i første omgang uddannes mindst 1000 flere politibetjente. Derudover skal politiet aflastes fra alle “civile” opgaver, der ikke kræver politifaglig indsats - for eksempel en række færdselsrelaterede opgaver såsom køreprøver samt administration af kørekort og særtransporter. Endelig skal politiet sørge for, at mange flere ansatte kommer ud i patruljevogne frem for at sidde på kontorer hos Rigspolitiet. Mindre top, mere krop.

Kort sagt: De skarpe ender hos politiet skal snarest styrkes dramatisk, så borgernes tryghed og retssikkerheden genskabes! Afslutningsvis vil jeg udtrykke dyb skuffelse over, at den hastende og hårdt tiltrængte styrkelse af politiet ikke var et tema i statsministerens nytårstale. Det handler om at passe godt på Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Elevtalsprognoser er ret sikre - men der er store afvigelser på en enkelt skole

Annonce