Annonce
Læserbrev

Gå efter banditterne - og styrk politiets operative slagkraft

Læserbrev: De 17 vanvittige og komplet uacceptable angreb på brandfolk med bomberør og andet nytårsskyts op til nytår kalder på politisk handling. De pågældende uopdragne og afstumpede personer skal straffes hårdt og konsekvent - de skal omgående sættes bag tremmer, så samfundet markerer nultolerance overfor chikane af brandfolk og politifolk i aktion. Til gengæld skal vi afholde os fra kollektiv afstraffelse af den brede befolkning, der godt kan finde ud af at bruge fyrværkeri ansvarsfuldt og sikkert til det formål, det er beregnet til. Desværre er der en del, der i debatten plæderer for generel opstramning af fyrværkeriloven. Lad os dog også i denne sag gå målrettet efter de formastelige idioter, der helt bevidst bryder reglerne, fremfor at docere kollektiv afstraffelse.

I øvrigt illustrerer episoderne omkring fyrværkeri sammen med anden omsiggribende lovløshed - herunder i trafikken med vanvidsbilister og i den enorme tilgængelighed til narko landet over - at vi har alt for få operative politifolk i Danmark. Det nytter intet med stramning af reglerne, hvis de ikke bliver håndhævet konsekvent. Tværtimod, det svækker borgernes retssikkerhed og tryghed.

Derfor skal vi med en kommende politiaftale sørge for, at der i første omgang uddannes mindst 1000 flere politibetjente. Derudover skal politiet aflastes fra alle “civile” opgaver, der ikke kræver politifaglig indsats - for eksempel en række færdselsrelaterede opgaver såsom køreprøver samt administration af kørekort og særtransporter. Endelig skal politiet sørge for, at mange flere ansatte kommer ud i patruljevogne frem for at sidde på kontorer hos Rigspolitiet. Mindre top, mere krop.

Kort sagt: De skarpe ender hos politiet skal snarest styrkes dramatisk, så borgernes tryghed og retssikkerheden genskabes! Afslutningsvis vil jeg udtrykke dyb skuffelse over, at den hastende og hårdt tiltrængte styrkelse af politiet ikke var et tema i statsministerens nytårstale. Det handler om at passe godt på Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

Kultur

Historisk bolighandel: Over 100 år gammel remise doneres til unge frivillige – nu er vejen banet for et folkehus

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce