Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fyring af Støjberg koster: Lokalformand har meldt sig ud af Venstre

Brian Damgaard kan nu kalde sig forhenværende formand for Venstre i Tim-Torsted. Foto: Ringkøbing-Skjern Venstres hjemmeside
Ifølge H.C. Tylvad, der er formand for Venstres kommuneforening i Ringkøbing-Skjern, har den nationale ballade i partiet foreløbigt ikke givet anledning til medlemsflugt.
Annonce

Tim-Torsted: Han har været lokalformand i Tim-Torsted Venstre i mange år og har to gange været opstillet som byrådskandidat.

Men nu er det slut. Brian Damgaard fra Tim har netop forladt sit parti i protest.

- Jeg har meldt mig ud af partiet i protest mod, at Ellemann har fyret Støjberg og den misére, der har været i forretningsudvalget. Jeg vil ikke blåstemple deres handling ved at sidde og se passivt til, siger han til DR.

Det har ikke været muligt at træffe Brian Damgaard selv for en kommentar til sin exit fra Venstre. Men spørger man H.C. Tylvad, der er formand for Venstres kommuneforening i Ringkøbing-Skjern, så har den nationale ballade i partiet foreløbigt ikke givet anledning til medlemsflugt.

Kommuneforeningsformand H.C. Tylvad kalder det naturligt, at ikke alle i en stor organisation som Venstre står bag beslutningen om at bede Inger Støjberg trække sig som næstformand og støtte en rigsretssag mod hende. Foto: Jørgen Kirk

- Det er naturligt, at der i en stor organisation som Venstre vil være forskellige opfattelser af tingene. De 450 lokalforeninger er jo ikke nødvendigvis enige i alting. Vi har fået et par udmeldinger på grund af sagen, siger han.

Sikkert er det, at Inger Støjbjerg er en populær skikkelse i Ringkøbing-Skjern. Ved seneste folketingsvalg fik hun næsten 2000 personlige stemmer i kredsen.


Det er naturligt, at der i en stor organisation som Venstre vil være forskellige opfattelser af tingene. De 450 lokalforeninger er jo ikke nødvendigvis enige i alting.

H.C. Tylvad, formand for Venstre i Ringkøbing-Skjern


H.C. Tylvad havde da også gerne været balladen foruden.

- Det er da aldrig belejligt, at vi løber ind i den her sag. Jeg ser sådan på det, at vi har valgt Jakob Ellemann som formand, og så bakker vi op om ham, siger han.

Han tvivler dog på, at balladen vil komme til at smitte af på efterårets kommunalvalg.

- Vi har en god borgmester, som har fuld opbakning og har et godt samarbejde med hele byrådet, og vi har lige fået valgt en stærk folketingskandidat (Mads Fuglede. red.). Så lokalt står vi rigtig godt. Og det tror jeg ikke, at den nationale uro kan lave om på, siger H.C. Tylvad.

Formand for Venstre i Region Midtjylland og medlem af forretningsudvalget, Jens Nicolai Vejlgaard, forholder sig til den situation, Venstre står i lige nu. Er Venstre i krise? Hør interviewet fra Radio4 Morgen lige her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Feriehusudlejere ser frem til flere danskere - men glæder sig til de stabile tyskere

Annonce