Annonce
Ringkøbing IF

Fyret som træner sidste år: Nu vender Nicolai Wael tilbage som sportschef i Ringkøbing IF

Nicolai Wael til højre i rollen som cheftræner i Ringkøbing IF. Nu skal Nicolai Wael være sportschef i Ringkøbing IF. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Hvis nogen troede, der var bad feelings mellem Ringkøbing IF og Nicolai Wael, som blev fyret som klubbens cheftræner for et lille års tid siden, så kan de godt tro om igen. Nicolai Wael tiltræder nemlig nu som sportschef i Ringkøbing IF.

Ringkøbing: - Fedt. Det er lige det, jeg har ønsket. Og så i en klub jeg kender så godt. Jeg er virkelig glad.

Nicolai Wael kunne slet ikke skjule sin begejstring, da det kom frem, at han fremover skal være ny sportschef i Ringkøbing IF.

48-årige Nicolai Wael blev i slutningen af 2015 ansat som cheftræner – en rolle han havde frem til sommeren 2020 – og nu vender han tilbage i en ny rolle som sportschef.

Hvilket han glæder sig til.

- Jeg har prøvet mange forskellige ting inden for fodbold, og jeg ser frem til at prøve en ny rolle, hvor vi i fællesskab skal forsøge at bygge videre på det fine fundament, som allerede er på plads i klubben, siger Nicolai Wael, der til daglig er ansat hos Onecollection, som er en stor og loyal samarbejdspartner for RIF.

Annonce

Står foran en spændende opgave

Nicolai Wael er godt klar over, det er en svær men også spændende opgave, han står foran.

- Men jeg har i længere tid ønsket at prøve noget andet end at være cheftræner, og jeg har virkelig mod på opgaven. Heldigvis kender jeg klubben. Jeg ved, hvem jeg skal arbejde sammen med, og jeg ved, hvilken størrelse RIF er, fortæller Nicolai Wael, der i det små har været tilknyttet klubbens eliteudvalg et stykke tid.


Fedt. Det er lige det, jeg har ønsket. Og så i en klub jeg kender så godt. Jeg er virkelig glad.

Nicolai Wael, ny sportschef i Ringkøbing IF


Nicolai Wael afløser Jens Nielsen, som efter mange år takkede af i slutningen af 2020, og netop de to havde med RIF-sportschefens ord et fantastisk samarbejde.

- Jeg havde stor gavn af Jens i min tid som cheftræner i klubben, og jeg håber, at jeg på samme måde kan blive en konstruktiv sparringspartner for cheftræner Claus Christiansen og resten af staben. Det er i hvert fald min ambition, siger Nicolai Wael.

Annonce

Cheftræneren har savnet en sportschef

Cheftræner Claus Christiansen modtager udnævnelsen af en ny sportschef med stor glæde, og han ser frem til det kommende samarbejde.

- Siden Jens stoppede, har jeg savnet en sportschef, så det bliver godt. Nicolai har via sine mange år i topfodbold et stort netværk, og det skal vi forsøge at udnytte til gavn for Ringkøbing IF, siger Claus Christiansen, som drillende siger, at han et par gange har slået Nicolai Waels hold ud af pokalturneringen.

- Vel at mærke mens jeg var træner for laverede rangerende hold end Nicolais, understreger Claus Christiansen smilende.

Siden Jens Nielsens afgang har formand Peder Sørensen og bestyrelsesmedlem Torben Dahl varetaget sportschef-opgaverne i samarbejde med trænerstaben – dels på grund af økonomi og situationen med Corona – men også for at lave en grundig research af potentielle kandidater til stillingen som sportschef.

- Opgaverne som sportschef er jo ikke vores spidskompetencer, så vi er glade for, at Nicolai har påtaget sig opgaven, og i ham får vi en faglig stærk og fodboldkyndig mand, som ydermere har et stort netværk, siger Peder Sørensen, som kalder ansættelsen af Nicolai Wael for en væsentlig, sportslig opgradering.

Annonce

Ingen forstærkninger til resten af sæsonen

Om kun en uge starter RIFs sæson i danmarksserien med en hjemmekamp mod Horsens. Og Nicolai Wael når på ingen måde at forstærke truppen til resten af sæsonen.

- Nej vi må køre med det, vi har. Vi har forsøgt, men der har ikke været meget tid at reagere på. Corona har bare gjort den her sæson ekstra presset. Nu skal vi have fokus på resten af sæsonen, og så må jeg lige så stille begynde at se frem mod næste sæson. Det er en større udfordring at skaffe nye spillere, når vi spiller uden kontrakter i danmarksserien, end det er, hvis man kan tilbyde kontrakter i 2. division. Det er stadig planen, at grundstammen på holdet skal være lokale spillere. Så må vi se, om vi kan finde nogle spillere udefra, der kan løfte niveauet, fortæller Nicolai Wael.

Annonce

Har trukket et hold fra U19

Han har allerede været i aktion i sit nye job.

- Vi har besluttet os for at trække det bedste U19-mandskab. I den seneste måneds tid har der ikke været mere end 12-15 spillere til træning. Derfor har vi haft en snak med de bedste af dem, og nu rykker 12 af de mest talentfulde op i A-truppen, som så bliver på godt 30 spillere til de to bedste hold. De 12 bliver for alvor matchet, når de skal spille i serie 1 med Jesper Dalsgaard som spillende træner. For nogle af dem vil det være rigtigt godt, mens det måske bliver en for stor mundfuld for andre. Det bliver spændende at se, fortæller Nicolai Wael.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce