x
Annonce
Erhverv

Fyret bankdirektør fik gyldent håndtryk på ti millioner

Afskeden med bankdirektør Jan Svarre i efteråret 2019 gav Sydbank en ekstraudgift på ti millioner kroner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydbank betalte bankdirektør Jan Svarre ti millioner kroner, da han blev fyret sidste år. Det viser Sydbanks årsrapport.

Sag: Den bratte afsked med bankdirektør og direktionsmedlem Jan Svarre sidste efterår kostede Sydbank ti millioner kroner til løn i fratrædelsesperioden.

Det fremgår af bankens årsrapport, der beretter om en samlet stigning til aflønning af direktionen fra 16 millioner kroner i 2018 til 26 i 2019. Stigningen kan således forklares med Jan Svarres afgang. Ifølge årsrapporten er der udgiftsført ti millioner kroner til løn i fratrædelsesperioden. Det skal lægges oveni den faste løn på 4,4 millioner for de knap ti måneders arbejde, da Jan Svarre blev fritstillet den 25. oktober.

Den nye bestyrelsesformand, Lars Mikkelgaard-Jensen, begrundede dengang fyringen med, at der var brug for en anden profil til de organisationsændringer, som var på vej i form af mere ansvar og beslutningskraft ud decentralt til filialerne.

- Når vi skal i en anden retning, så skal vi have en anden profil. Den nye skal ind og fokusere med friske øjne på, hvordan vi kan organisere os mere decentralt, sagde Lars Mikkelgaard-Jensen, der tilføjede, at fyringen ikke skyldtes utilfredshed med Jan Svarres indsats og resultater.

Årsrapporten for 2019 viser, at topchef Karen Frøsig fik 6,9 millioner i fast løn, hvilket er en stigning på 100.000 kroner sammenlignet med året før. Bankdirektør Bjarne Larsen fik 5,1 millioner i fast løn i 2019, hvilket også var en stigning på 100.000 i forhold til året før. Derudover fik Jørn Adam Møller, som trådte ind i slutningen af oktober, 0,5 millioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Danmark

Virusekspert: Derfor er omstridt hestestævne den mest sandsynlige årsag til storsmitte i Herning

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce