Annonce
Ringkøbing

Fyresedler og ingen skiturister prægede 2020: Nu udvider Højmark Rejser med nye destinationer

Højmark Rejser tilbyder skirejser i både Italien og Østrig. Nu udvider man så med flere skiområder i Østrig. Pressefoto
Nye skisportsområder og nye hoteller bliver en del af Højmark Rejsers katalog, når skisæsonen 2021-2022 går i gang. Allerede nu har man sikret sig nye hoteller i østrigske skiområder, man tidligere ikke havde mulighed for at sende turister til. Der kan komme endnu flere udvidelser i løbet af året.

RINGKØBING/ØSTRIG: De annullerede rejser i tusindvis. De fyrede alle medarbejdere. I 2020 blev Højmark Rejser for alvor ramt af corona-nedlukningerne. Men nu vender det.

Ringkøbing-virksomheden har fået nogle af de afskedigede medarbejderne tilbage, og man har sikret sig nye rejsemål. For til vinter kan Ski Group, der har hovedsæde i Ringkøbing og ejer Højmark Rejser, sende danske skiturister til den østrigske del af Tyrol.

Der er nemlig indgået aftaler med hoteller i Østrigs største skiområde, St. Anton, og i Ischgl. Det er noget, man har kæmpet for i mange år.

- I 1990’erne havde vi Ischgl på programmet, men det har virkelig været et svært sted at komme ind igen for os. Så vi er virkelig lykkelig for, at det kan lykkes, siger Ski Groups administrerende direktør, Majbritt Jensen.

Højmark Rejser har sikret sig muligheden for at indkvartere deres gæster på omtrent 20 hoteller i enten St. Anton eller Ischgl. To af hotellerne skal Højmark Rejser selv forpagte i fem år. Derfor skal skirejsebureauet nu også ud at ansætte personale til de to hoteller.

Annonce

Helt fantastisk

Det står i kontrast til 2020. For hvor man denne vinter ikke har sendt skiturister afsted, satser man i Højmark Rejser på en normal vinter næste år; måske kan man endda overgå de 25.000 skielskere, man normalt sender fra Danmark til Italien eller Østrig.

Nogle trænger så meget til at få sne under plankerne, at de booker mere end én skiferie; det giver plads til optimisme. Den er tiltrængt efter corona-året 2020, hvor det meste blev ”brudt ned”, som Majbritt Jensen formulerer det.

- Vi har nærmest bare brudt ned og annulleret rejser sidste år. Vi har opsagt medarbejdere. Vi har virkelig skåret helt ind, og det giver en masse energi, at vi nu får lov til at ansætte og bygge på. Det har været helt vanvittigt. Hold da op, hvor er det positivt og fedt, siger direktøren.

Annonce

Er åbne for nye lande

De nye skiområder i Østrig udvider Ski Groups muligheder for at få andre kunder end børnefamilier, mener hun.

For når man nærmer sig 3000 meters højde, er der højere snegaranti. St. Anton er samtidig Østrigs største skiområde, og det giver en masse muligheder for skientusiaster. Fordi man kan tilbyde flere forskellige hoteller, er der også mulighed for at tilbyde firmarejser, kæresteture, herreture og så videre.


Vi har nærmest bare brudt ned og annulleret rejser sidste år. Vi har opsagt medarbejdere. Vi har virkelig skåret helt ind, og at vi nu får lov til at ansætte og bygge på, giver en masse energi.

Majbritt Jensen, administrerende direktør, Ski Group


Udvidelsen i Tyrol kan meget vel blive begyndelsen på en større ekspansion for Ski Group, der trods corona-udfordringer fik et millionoverskud i det seneste regnskabsår 2019/2020.

Brexit har nemlig åbnet nogle muligheder. For lige nu er der usikkerhed om, hvordan briter for eksempel vil blive beskattet, hvis de arbejder i skiområderne.

- Det har fået nogle britiske aktører til at holde lidt igen i skibranchen, fortæller Majbritt Jensen.

Så Ringkøbing-virksomheden vil gerne gribe chancen for at udvide yderligere.

- Det kunne være andre forpagtningsaftaler, det kunne være andre rejsemål eller andre rejselande. Vi er åbne over for andre lande, siger Majbritt Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce