Annonce
Ringkøbing

Fyrede Vestas-folk skal kigge i retning af byggebranchen

- Flere virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen mangler dygtige folk, siger formanden for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen, der opfordrer de Vestas-medarbejdere, der kan se frem til at blive fyret, til at kigge mod byggebrancen. Arkivfoto

Ringkøbing: I går, torsdag 29. august, meldte Vestas ud, at 90 medarbejdere på fabrikken i Ringkøbing kan se frem til at modtage en fyreseddel.

Men der er håb for dem, mener formanden for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen.

- Flere virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen mangler dygtige folk. Og det er over en bred kam, at der mangler kvalificerede medarbejdere, som kan tage fat, eksempelvis struktører, ufaglærte specialarbejdere og faglærte som for eksempel murere, tømrere og tagdækkere, siger Niels Hansen i en pressemeddelelse.

Ledigheden i de otte midt- og vestjyske kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer og Viborg ligger på under to procent, hvilket er under landsgennemsnittet, så der er gode chancer for at finde noget nyt arbejde.

Også selvom det måske kræver en form for videreuddannelse.

- Jeg vil derfor opfordre de kommende ledige Vestas-medarbejdere til at vende blikket mod bygge- og anlægsbranchen og om nødvendigt tage de relevante kurser og uddannelsesforløb. Det er aldrig for sent at uddanne sig. Og mange af vores virksomheder er parat til at tage voksenlærlinge, hvis det er det, der skal til, siger Dansk Byggeri Midt- og Vestjyllands formand Niels Hansen i pressemeddelelsen.

/cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Se Danmark: I maj kom landet tilbage

Erhverv For abonnenter

130-årigt mejeri lader livet for at gøre plads til byggegrunde: Landsby tørster efter tilflyttere

Annonce