Annonce
Ringkøbing

Fyrede Vestas-folk skal kigge i retning af byggebranchen

- Flere virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen mangler dygtige folk, siger formanden for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen, der opfordrer de Vestas-medarbejdere, der kan se frem til at blive fyret, til at kigge mod byggebrancen. Arkivfoto

Ringkøbing: I går, torsdag 29. august, meldte Vestas ud, at 90 medarbejdere på fabrikken i Ringkøbing kan se frem til at modtage en fyreseddel.

Men der er håb for dem, mener formanden for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen.

- Flere virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen mangler dygtige folk. Og det er over en bred kam, at der mangler kvalificerede medarbejdere, som kan tage fat, eksempelvis struktører, ufaglærte specialarbejdere og faglærte som for eksempel murere, tømrere og tagdækkere, siger Niels Hansen i en pressemeddelelse.

Ledigheden i de otte midt- og vestjyske kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer og Viborg ligger på under to procent, hvilket er under landsgennemsnittet, så der er gode chancer for at finde noget nyt arbejde.

Også selvom det måske kræver en form for videreuddannelse.

- Jeg vil derfor opfordre de kommende ledige Vestas-medarbejdere til at vende blikket mod bygge- og anlægsbranchen og om nødvendigt tage de relevante kurser og uddannelsesforløb. Det er aldrig for sent at uddanne sig. Og mange af vores virksomheder er parat til at tage voksenlærlinge, hvis det er det, der skal til, siger Dansk Byggeri Midt- og Vestjyllands formand Niels Hansen i pressemeddelelsen.

/cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce