Erhverv

Fyrede Solid-medarbejdere får penge fra ministeren

Solid Production gik konkurs i januar efter et mislykket indtog på det japanske marked. Arkivfoto
Selvom 37 fyrede Solid-medarbejdere ikke levede op til regler for støtte, har beskæftigelsesministeren gjort en undtagelse.

Skjern: Der er nu en økonomisk hjælp på vej til de 37 medarbejdere, som mistede jobbet, da Solid Production gik konkurs tidligere på året.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) sender 177.800 kroner fra varslingspuljerne, som skal gå til opkvalificering og jobsøgningskurser til de opsagte medarbejdere samt til frikøb af medarbejdere i jobcentrene, så jobcentrene kan fokusere på at få de 37 opsagte medarbejdere godt videre. Det er Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, der på vegne af det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Vestjylland har anmodet om de 177.800 kroner

Solid gik konkurs, da virksomheden igennem en længere periode havde oplevet modvind på det japanske marked, der var satset stort på. En investorkreds reddede dog virksomheden fra at lukke helt, men det var ikke muligt at beholde alle 90 medarbejderne.

De 37 fyrede medarbejdere lever egentlig ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har dog valgt at dispensere fra bestemmelserne. Det er muligt, hvis mulighederne for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænset, eller der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger i en pressemeddelelse:

"De opsagte medarbejdere har brug for opkvalificering for at komme godt og hurtigt videre. En dispensation åbner nye muligheder for at finde andet arbejde i nærområdet. Jeg har derfor besluttet, at vi skal sætte tidligt ind med en ekstra indsats, for, at de kan øge deres chancer for at finde et nyt job, og jeg håber, at det vil komme både medarbejderne og lokalområdet til gode".

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Én ansøgning til fuldtidsjob: Min hovedpine er, hvordan vi skal skaffe arbejdekraft

Annonce
Annonce
Erhverv

HSHansen højt til vejrs: Skal lave facaden på 14 etagers højhus i Aarhus

Erhverv

Rådgiveren rykker ud, når der skal forandringer til

Erhverv

Vestjysk maskinforhandler måtte sælge ud for at bevare lokalt John Deere-salg

Erhverv

Her er Østjyllands bedste iværksættere

Erhverv

Traktoren skal helst være John Deere – men ikke for enhver pris

Erhverv

Pas på faldgruberne ved leasing af bil