Annonce
Debat

Fut-fut, nu kører corona-toget - og det har gode forretningsidéer med

Poul Osmundsen.
Annonce

Selv ikke en pandemi som coronaen kan holde os vestjyder tilbage, når vi skal finde på nye måder at gøre forretning på.

Denne lederskribent blev for eksempel  varm om hjertet ved at læse søndagens historie om Marianne og Martin Sørensen og deres butik SMT Modeltog i Skjern. Han man selv som barn leget med modeltog, vil man altid have et blødt punkt for både de små tog og de miniatureverdener, som de futter igennem; noget mere afslappende, der bedre kan tage ens tanker væk fra alverdens sorger og bekymringer - eksempelvis en pandemi - findes vel næsten ikke.


Potentialet er der, og det er det også for andre, hvis de kan finde den rette niche.


At SMT Modeltog  har haft et forrygende år under coronanedlukningen - også selv om den fysiske butik lige nu må holde lukket, skyldes dog, at Marianne og Martin Sørensen kendte deres besøgelsestid. Da landet lukkede ned i marts, oprettede de nemlig en ny netbutik - og den har modeljernbarne-entusiasterne i den grad opdaget; kunderne er simpelthen strømmet til, og hobbyvirksomheden er nu blevet en fuldtidsbeskæftigelse for Marianne Sørensen.

Marianne og Martin Sørensen er ikke de eneste, der har oplevet, hvordan corona-epidemien har sat fut i forretningen. I søndagsavisen kunne vi således også fortælle om specialskolelærer Dorthe Berg Nielsen og hendes børn, Oliver, Alexander, Smilla og Lucca, der hitter med deres madprogrammer på YouTube. Siden 2017 har familien i fællesskab produceret knap 70 videoer, deres kanal har tusindvis af abonnenter og nogle af deres videoer ses af titusinder af mennesker. Coronaen har sat særligt skub i interessen for kanalen.

Successen er kommet i hus ved at fortælle om madlavning helt fra grunden af, og ved at gøre det til et familieprojekt, som andre børnefamilier kan forholde sig til. Nu har Dorthe Berg Nielsen og hendes børn intet ønske om at gøre projektet til en forretning, selv om de sikkert kunne det, hvis de ville. Men potentialet er der, og det er det også for andre, hvis de kan finde den rette niche. 

I Skjern kører toget i alt fald lige nu for Marianne og Martin Sørensen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens coronatal: 932 Ringkøbing-Skjernborgere har haft corona det seneste år

Annonce