Annonce
Erhverv

Fusion tog hårdt på Faster Andelskasse: Kommer ud af hektisk år med acceptabelt resultat

2020 blev en hård omgang for Faster Andelskasse, men direktør Jan Kirkensgaard er optimistisk for 2021. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Fusionen med Andelskassen Oikos måtte klares manuelt, da kunderne skulle flyttes over. Oveni kom Finanstilsynet, og det har ressourcemæssigt trukket store veksler på det lille pengeinstitut.

FASTER-ASTRUP: Med et overskud på 1,1 million kroner for 2020 kunne Faster Andelskasse være tilfredse - også set i lyset af at det er en fremgang i forhold til 2019 - men andelskassens direktør Jan Kirkensgaard nøjes med at betegne det som acceptabelt. Han havde forventet noget mere, og det er ikke coronaens skyld.

Lige inden jul sidste år overtog Faster Andelskasse kollegaen Andelskassen Oikos i København. Det ville koste uforholdsmæssigt meget for andelskassen at få et eksternt firma til at flytte Oikos-kunderne over på Faster Andelskasses system, så den opgave løste medarbejderne i Faster Andelskasse helt manuelt.

- Der er ingen tvivl om, at vi er blevet ramt af sammenlægningen, og at det har krævet meget af os selv at sammenlægge, erkender Jan Kirkensgaard.

Året også været præget af en del engangsomkostninger, blandt andet i forbindelse med fusionen, og samlet set beløber det sig til 1,6 millioner. Derudover er der givet sponsorater for et sekscifret beløb, så reelt set kunne årsresultatet have været meget højere.

Mens der var allermest travlt med fusionen, dukkede Finanstilsynet op på den store inspektion. Tidsmæssigt er det en krævende opgave, som trækker mange ressourcer, men Faster Andelskasse er tilfredse med såvel dialogen som tilsynets konklusioner.

Annonce

Lukker kassen

I årets løb har Faster Andelskasse lukket for sin afdeling i Lem, da der ikke var tilstrækkelig kundegrundlag. Desuden lukker kassen ned, og pengeautomaten er udliciteret. Behovet for kontanter er nemlig forandret, og Jan Kirkensgaard konstaterer, at kunderne har vænnet sig til ikke at kunne hente penge ved kassen længere.

- Det seneste år har coronaen ændret det hele, og de kunder, der stadig henter kontanter, vil vi hjælpe med at bruge pengeautomaten, fortæller Jan Kirkensgaard.

Trods det hektiske år vurderer Jan Kirkensgaard, at Faster Andelskasse er godt rustet til fremtiden.

- Vi kan vækste på en sund måde, og jeg tror, succesen vil komme nu. De første tre måneder af året ser fornuftige ud, og vi har aldrig haft så mange kunder, der anbefaler os til familie og venner, som vi har nu, fortæller Jan Kirkensgaard.


Vi kan vækste på en sund måde, og jeg tror, succesen vil komme nu. De første tre måneder af året ser fornuftige ud, og vi har aldrig haft så mange kunder, der anbefaler os til familie og venner, som vi har nu.

Jan Kirkensgaard, direktør i Faster Andelskasse.


Desuden har generalforsamlingen betydet skift i bestyrelsens sammensætning. Steen Dammark Nielsen er valgt som formand, i stedet for Poul Fomsgaard Jensen, der efter eget ønske træder ud af bestyrelsen. Morten Højbo Jansen, der har siddet i bestyrelsen siden 2018, er valgt som næstformand. Lise Bonde fra Borris er valgt som bestyrelsesmedlem, og hun er tidligere medarbejder i andelskassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce