Annonce
Erhverv

Fusion koster tre stillinger: Turistorganisation skærer ned på medarbejderstaben

Der bliver nu lidt længere mellem medarbejderne i turistkontoret på Hvide Sandes gamle rådhus, idet tre stillinger forsvinder som følge af fusionen. Pressefoto.
Destination Vesterhavet strømlinjer organisationen efter sammenlægning af to turistforeninger; tre stillinger forsvinder. Tidligere turistdirektør har indgået gensidig fratrædelsesordning.
Annonce

HVIDE SANDE: Destination Vesterhavet skærer nu tre stillinger på kontoret i Hvide Sande.

Det oplyser Lisbeth Valter, formand for turistorganisationen til Dagbladet.

Den fælleskommunale turismedestination blev stiftet lige før nytår, da Ringkøbing Fjord Turisme blev lagt sammen med ProVardes turismedel, hvilket skabte den turismeforening i Danmark, der har flest årlige overnatninger.

Det fælles kontor skulle ifølge fusionsaftalen ligge i Hvide Sande, hvor medarbejderne også sidder.

Ifølge Lisbeth Valter har afskedigelserne af tre medarbejdere ikke noget med coronaepidemien at gøre, selv om den har ramt turismen i destinationsområdet som et hammerslag.

- Vi har samlet to kontorer i ét, og i den forbindelse må vi kigge på, hvilke synergieffekter, der ligger i fusionen, siger Lisbeth Valter.

- Så vi har altså nogle stillinger, hvor vi har slået noget sammen, vi har flyttet rundt på noget, og vi får noget lavet ude i byen, og det fører til, at der forsvinder tre stillinger, siger hun.

Annonce

Fratrædelse

I en netop udsendt pressemeddelelse skriver foreningen, at der internt arbejdes med at sammensætte "et stærkt team, som både kan markedsføre Destination Vesterhavet nationalt og internationalt og som samtidig har fokus på at skabe værdi lokalt hos medlemmerne".

I den forbindelse fremgår det af pressemeddelelsen, at der er lavet en gensidig fratrædelsesaftale med senior turismeudvikler Colin John Seymore - tidligere turistchef i ProVarde - "der nu har mulighed for at afsøge nye jobmuligheder". Fratrædelsen er sket med virkning fra den 1. april 2020.

Siden coronakrisen brød ud, og landets grænser lukkede, har Destination Vestjylland haft travlt med at orientere medlemsvirksomhederne om, hvad der egentlig sker og om at holde forbindelsen til de tyske gæster.

- De tyske gæster glæder sig rigtig meget til at komme retur til destinationen, når grænserne åbner, siger turistdirektør Liv Thøger-Aldahl.

- Endvidere er jeg næsten dagligt i kontakt med de store turisme- og brancheorganisationer for at understøtte turismens erhvervsforhold i den svære tid, hvor branchen er presset i knæ. Netop nu venter vi alle spændt på en godkendelse fra Danmarks Erhvervsfremmesbestyrelse i forhold til en stor markedsføringskampagne over for danskere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbolds mandskab er i modvind og hårdt ramt mentalt: Her er formand Carsten Thygesens svar på 10 skarpe spørgsmål om krisen

Skjern For abonnenter

Vi vil ikke have solcelleanlæg: Naboer på Ledingvej afviser at være blevet hørt om deres holdning til 66 hektar solpark

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce