Annonce
Tarm

Fummelfingret firma laver rav i den: Værnengenes nye fugletårn er malet lyserødt

Poul Gregersen tog sig til hovedet, da han så den hæslige, lyserøde farve på tårnet. Men indtil 1. april næste år skal det indgå i videnskabelige forsøg. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Ved en fejl er det nye fugletårn på Værnengene blevet malet lyserødt, men heldigvis åbner den for helt nye fuglearter til naturen og ikke mindst forskning i fuglekøn.

SDR. BORK: Hovsa....

Det var det eneste ord, den ellers meget snakkesalige skovfoged Poul Gregersen kunne tvinge over sine læber, da han blev kaldt til akut byggemøde på Værnengene, hvor kommunen for tiden bygger et nyt fugletårn.

Foran ham lå en kæmpe stak lyserøde beklædningsbrædder, som skulle bruges til det nye tårn - og altså langt fra den farvekode, som var besluttet, og som skulle falde diskret ind i naturen. Brædderne var leveret af det ellers så anerkendte Kalundborg-firma Snarre & Piral, og her viste det sig, at der var tale om en menneskelig fejl, eller snarere en kommunikationsfejl. En mellemleder havde blandet sig i bestillingen, og i stedet for farven umbra-grøn havde mellemlederen tastet ugly-pink ind i malerrobotten.

Nu var gode dyr rådne, og håndværkerne på projektet stormede alle butikker for at finde grøn maling, men desværre er det højsæson for at male GORI-råbende stakit, så de slatter, det kunne blive til, kunne slet ikke dække fugletårnet.

Annonce

Rammer tidsånden

Men så gik der et lys op for skovfogeden. Det seneste år har der været snakket meget om feminisme, #metoo og sådan noget, og hvis ikke lyserød er tidens farve, så er det, fordi befolkningen er farveblind. Altså er fugletårnet en visuel afspejling af tiden.

Selvom håndværkerne hidtil har forsøgt at skjule sandheden om fejlfarve-fugletårnet, har rygterne løbet, og flere forskere har meldt sig. En phD-studerende vil således undersøge, om en lyserød farve tiltrækker hunfugle, og hvordan det påvirker deres skræppen.

Annonce

Flamingoer på vej?

En anden forsker håber, at det lyserøde fugletårn trækker flamingoer til.

- Det vil altså være klasse. Værnengene passer perfekt til sådan en lyserød flamingo. Det vil også gavne turismen, hvis vi kunne få sådan en bette koloni herop. Det er jo ikke Naturens Rige for ingenting, siger Poul Gregersen, som håber at fugletårnet også vil trække en masse selfies til Instagram.


Det vil altså være klasse. Værnengene passer perfekt til sådan en lyserød flamingo. Det vil også gavne turismen, hvis vi kunne få sådan en bette koloni herop. Det er jo ikke Naturens Rige for ingenting.

Poul Gregersen, skovfoged, Ringkøbing-Skjern Kommune


Han føler, at det lige er dagen til at offentliggøre den forunderlige nyhed her skærtorsdag den 1. april, hvor påskeferien lokker mange til Værnengene og Tipperne. Fugletårnet står endnu ikke færdigt, så folk kan gå op i det, men de kan komme og se det udefra.

(Opdateret: Bemærk venligst datoen i top ....)


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Annonce