Annonce
Livsstil

Fuglemad, gode gerninger og morse: Spejderlivet har været digitalt i Struer

Struerspejderne rykkkede i vinter ind på de digitale platforme. Men aktiviteterne skulle stadig løses udendøre - hver for sig. Arkivfoto: Jacob Schultz
Struerspejderne har haft gang i det digitale spejderliv under vinterens coronarestriktioner - for familien Smed Dues tre børn har det været en livline til spejderlivet

Struer: Kan man være en naturelskende, knivsvingene, knobbindende spejder under en pandemi?

Ja da, er det korte svar hos Struerspejderne, der under den lange nedlukning har holdt gang i det mentale spejderbål med digitale hjemmeaktiviteter, der alle har været tæt knyttet til spejderlivet. Der er blevet lavet fuglemad, gjort gode gerninger og morset som nogle af eksemplerne på et helt igennem anderledes spejderliv anno 2020/2021. Hver for sig og ude i naturen.


Det er altid nemmere at komme væk fra skærmen, hvis det er noget spændende at gå i gang med.

Jesper Noe, formand, Struerspejderne,


Spejderlederne har stået i spidsen for det digitale spejderliv, og de har brugt fritid og engagement på at holde spejderånden i live under nedlukningen.

- Er der noget børnene mangler under nedlukningen, så er det at komme ud, få noget frisk luft og bevæge sig. Det er altid nemmere at komme væk fra skærmen, hvis det er noget spændende at gå i gang med, siger formanden for Struerspejderne, Jesper Noe, om motivationen bag de mange hjemmeaktiviteter.

Annonce

Rundt med materialer

Struerspejderne gjorde de første erfaringer med digitale aktiviteter, da samfundet første gang lukkede ned i foråret 2020. Derfor var der også et fundament at bygge videre på, da pandemiens anden bølge skyllede ind over landet i det sene efterår 2020.

- Ligesom så mange andre fritidsaktiviteter, har vi også følt, at det har været vigtigt at fortsætte med at være en del af børnenes bevidsthed. Når vi ikke kan være forsamlet alle sammen, så kan vi da i det mindste løse opgaver ude i naturen hver for sig, siger Jesper Noe.

Lederne har blandt andet kørt rundt til alle spejderne og afleveret materialer til ugens hjemmeopgaver. Herefter skulle forældrene tage billeder af de udførte opgaver og sende dem til spejderlederen, hvor de efterfølgende blev delt på Facebook.

Efterfølgende har alle de flittige spejdere fået et mærke for deres indsats. Et synligt bevis på et meget anderledes spejderliv.

Annonce

Begejstret spejdermor

En af de husholdninger, hvor det digitale spejderliv har vakt begejstring er hos familien Smed Due i Struer, hvor mor Ellen Merete står i spidsen for truppen Alexander (5 år), Marie (7 år) og Christian (11 år).

Ellen Merete siger, at hun er begejstret for aktiviteterne, der har været en god erstatning for det rigtige spejderliv. Når nu det ikke kunne være anderledes.

- Jeg synes, at det har været veltilrettelagt, og at lederne har leveret en fantastisk indsats. Det har været et stort arbejde for dem, siger Ellen Merete Smed Due.

De tre børn har nydt det, og især for 11-årige Christian, der har måttet være hjemme i privaten længere end sine yngre søskende, har det digitale spejderliv været et meget velkomment afbræk.

- Han har gået helt vildt op i, hvad kammeraterne i truppen har lavet og lagt op på Facebook. Jeg synes, at det har været fantastisk, siger hans mor, Ellen Merete Smed Due.

Annonce

Ser fremad

De digitale aktiviteter hos Struersspejderne er nu gået i dvæle. Forår og sommer venter, og spejderne blev en del af den første runde med delvis oplukning, så der måtte være ni forsamlede til aktiviteter ude i det fri. Det tal er siden steget.

- Det bliver naturligvis dejligt, når vi igen kan samles til hikes og ture. Vi har afsat datoer senere på året til de aktiviteter. Så må fremtiden og pandemien vise, om vi så igen kan dyrke spejderlivet som vi plejede, siger Jesper Noe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

coronavirus

Mette Frederiksen: Risiko for forsinkelser efter vaccineudskydelse

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce