Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fuglede vil ikke sende Støjberg i rigsretssag: Hun er en vigtig og modig stemme

Mads Fuglede gik i mod sin egen gruppe og stemte imod en rigsretssag mod Inger Støjbjerg. Det var han ikke alene om. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
- For mig handler det ikke om for eller imod Inger. For mig handler det om, at vi i Danmark ikke rejser sager mod folk, når man vurderer, at de er uskyldige, siger folketingsmedlem Mads Fuglede.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Venstres nyvalgte folketingskandidat Mads Fuglede afviser at sende Inger Støjberg ud i en rigsretssag.

Derfor var han blandt et mindretal på ni personer i Venstres 41 personer store folketingsgruppe, som torsdag formiddag stemte imod at rejse sagen.

- For mig handler det ikke om for eller imod Inger. For mig handler det om, at vi i Danmark ikke rejser sager mod folk, når man vurderer, at de er uskyldige. Forløbet (omkring adskillelsen af asylpar, red.) kunne være anderledes, men der er ikke givet en ulovlig instruks, og derfor er grundlaget for en rigsretssag for spinkelt, lyder hans begrundelse.

Mads Fuglede gjorde sin stilling op, da han gennemgik Venstres egne advokaters vurdering af sagen. De to advokater mente, at der ikke var sandsynlighed for, at der kunne ske domfældelse i sagen.

Folketingets advokater er af en anden opfattelse.

- Jeg kan godt forstå, at der er nogle i Venstres gruppe, som forholder sig anderledes til sagen. Men for mig er grundlaget ikke til stede, siger han.


Jeg kan godt forstå, at der er nogle i Venstres gruppe, som forholder sig anderledes til sagen. Men for mig er grundlaget ikke til stede.

Mads Fulgede (V), folketingsmedlem


Inger Støjberg siger selv, at hun opfatter det som en mistillidserklæring, at Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen mener, der bør rejses en sag mod hende. Hvad mener du?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Tror du, at Inger Støjbjerg snart kan være din forhenværende kollega i Venstre?

- Det ville jeg blive meget ulykkelig over. Hun er en vigtig og modig stemme i integrationspolitikken.

Thomas Danielsen og Kristian Pihl Lorentzen, der begge er valgt i Vestjyllands Storkreds, stemte også imod en rigsretssag. Det samme gjorde Inger Støjbjerg også selv.

Der er ikke bare flertal i Venstres gruppe for at rejse en rigsretssag. Det er der også i Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Regionen reagerer: Opretter testcenter i Skjern – men ikke med lyntest og kun én uge

Erhverv

Vestjysk Bank fyrer 75 medarbejdere

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce