Debat

Frygten for alle dem, der vil os noget ondt, strømmer ud fra Folketinget

På kant: L 95 er betegnelsen for loven om ”ulovlig påvirkningsvirksomhed” ,som 19. marts blev vedtaget i Folketinget. Det er en lov, som af nogle er blevet kaldt et stort indgreb i vores ytringsfrihed, af andre en nødvendighed for at beskytte Danmark, men mange aner overhovedet ikke, hvad den handler om.

I TV-Avisen forleden var fokus på, at DF ville hæve prisen på cigaretter, men ikke et ord om L 95.

Danmark er et land, hvor vi kan få aktindsigt i stort set alt, men er det ensbetydende med, at vi forstår, hvad det er, der bliver lovgivet om?

Der laves love, som har stor indflydelse på vores liv, men det er som om, selve processen med at styre landet foregår bag lukkede døre, og så stikker diverse ministre lige hovedet ud af døren i ny og næ og meddeler, hvad der nu er gældende lov. Naturligvis har vi som borgere muligheden for at gå ind på Folketingets hjemmeside og finde de love, der behandles, men hvis man for eksempel finder L 140 - Paradigmeskiftet - så finder man et dokument, der er så plastret til med §-tegn, at det bliver nærmest umuligt at forstå. Det kræver mere end almindeligt overblik at forstå, hvad det betyder - andet end at det i store træk skal få ”de fremmede” ud af Danmark.

Debatten om at forlade menneskerettighedskonventionen lever stadig i bedste velgående, til dels takket være Marie Krarup og en vision om så at kunne tilgå den i en tilpasset version med danske forbehold - menneskerettigheder light - fordi vi skal "passe på hinanden".

Det er tankevækkende, at de seneste lovtiltag her i landet er baseret på frygt for, hvad ”de andre” kan finde på at gøre os af ondt, og at den frygt i stort omfang er strømmet ud fra Folketingssalen.

John Jørgensen
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Leder For abonnenter

Hilde-sagen: Skal kun de stærke have chancen for at vinde?

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce