Ringkøbing-Skjern

Frivillige lavede kreativ uge for 25 børn i Ringkøbing-Skjern Medborgerhus

25 børn fra 3.-6. klassetrin har deltaget i en "krea-uge" på Ringkøbing-Skjern Medborgerhus. Her har de deltaget i en lang række aktiviteter og kreative udfoldelser. Privatfoto

Ringkøbing-Skjern: 25 børn fra 3. til 6. klassetrin har den forgangne uge været travlt optaget i Ringkøbing-Skjern Medborgerhus, hvor de har deltaget i en kreativ uge med alle mulige aktiviteter. Børnene har haft mulighed for at deltage i fremstilling af smykker, de har tegnet og malet og forsøgt sig med fingerstrikning. Men først og fremmest har de hygget sig på kryds og tværs af alder og sognegrænser. Der har således været gode muligheder for at stifte nye venskaber.

Daglig leder i Ringkøbing-Skjern Medborgerhus, Pernille Preiss Pedersen fortæller, at børnene havde så travlt med at hygge og udfolde sig kreativt, at der dårligt nok var tid til at spise.

Hele arrangementet i Ringkøbing-Skjern Medborgerhus har kun været muligt, fordi man har haft stor hjælp ude fra. Således har et hold på hele 18 frivillige lagt et stort arbejde i at få hele logistikken og aktiviteterne til at hænge sammen gennem hele ugen.

Børnene har bl.a. arbejdet med fremstilling af smykker, fingerstrikket samt tegnet og malet. 18 frivillige har lagt et stort arbejde i både at forberede ugen samt deltaget i de forskellige aktiviteter. Ligeledes har flere lokale sponsorer været med til at gøre ugen mulig. Privatfoto

Stor opbakning til krea-ugen

- Medborgerhuset vil gerne takke de 18 frivillige, der har gjort en kæmpe indsats i ugen og ugerne op til. Derudover vil vi gerne takke for sponsorater fra virksomheder og speciel tak til Lions Club Ringkøbing for et flot sponsorat til krea-ugen, fortæller Pernille Preiss Pedersen.

- I har været med at sikre, at der var mulighed for at lave nogle lidt ekstra fine aktiviteter i denne uge. Som børnene synes var super sjove, fastslår daglig leder af Ringkøbing-Skjern Medborgerhus, Pernille Priess Pedersen.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce