Annonce
Ringkøbing-Skjern

Frivillige lavede kreativ uge for 25 børn i Ringkøbing-Skjern Medborgerhus

25 børn fra 3.-6. klassetrin har deltaget i en "krea-uge" på Ringkøbing-Skjern Medborgerhus. Her har de deltaget i en lang række aktiviteter og kreative udfoldelser. Privatfoto

Ringkøbing-Skjern: 25 børn fra 3. til 6. klassetrin har den forgangne uge været travlt optaget i Ringkøbing-Skjern Medborgerhus, hvor de har deltaget i en kreativ uge med alle mulige aktiviteter. Børnene har haft mulighed for at deltage i fremstilling af smykker, de har tegnet og malet og forsøgt sig med fingerstrikning. Men først og fremmest har de hygget sig på kryds og tværs af alder og sognegrænser. Der har således været gode muligheder for at stifte nye venskaber.

Daglig leder i Ringkøbing-Skjern Medborgerhus, Pernille Preiss Pedersen fortæller, at børnene havde så travlt med at hygge og udfolde sig kreativt, at der dårligt nok var tid til at spise.

Hele arrangementet i Ringkøbing-Skjern Medborgerhus har kun været muligt, fordi man har haft stor hjælp ude fra. Således har et hold på hele 18 frivillige lagt et stort arbejde i at få hele logistikken og aktiviteterne til at hænge sammen gennem hele ugen.

Annonce
Børnene har bl.a. arbejdet med fremstilling af smykker, fingerstrikket samt tegnet og malet. 18 frivillige har lagt et stort arbejde i både at forberede ugen samt deltaget i de forskellige aktiviteter. Ligeledes har flere lokale sponsorer været med til at gøre ugen mulig. Privatfoto

Stor opbakning til krea-ugen

- Medborgerhuset vil gerne takke de 18 frivillige, der har gjort en kæmpe indsats i ugen og ugerne op til. Derudover vil vi gerne takke for sponsorater fra virksomheder og speciel tak til Lions Club Ringkøbing for et flot sponsorat til krea-ugen, fortæller Pernille Preiss Pedersen.

- I har været med at sikre, at der var mulighed for at lave nogle lidt ekstra fine aktiviteter i denne uge. Som børnene synes var super sjove, fastslår daglig leder af Ringkøbing-Skjern Medborgerhus, Pernille Priess Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce