Annonce
Ringkøbing-Skjern

Frivillige indbydes til fyraftensmøde for at få gode fif

Frivillige yder en stor indsats. Billedet her er fra Skjern Håndbolds kamp mod Paris Saint Germain, hvor de frivillige i Banden i Skjern Håndbold er i gang med at rydde op. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hvordan rekrutterer og leder man frivillige kræfter til sin forening eller organisation? Dét er et af de spørgsmål, mange foreninger tumler lidt med - og det er overskriften for et fyraftensmøde, som Ringkøbing-Skjern Kommune og FrivilligVest afholder den 29. oktober
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Hvad er det, der får den frivillige lilleput-træner til at møde op og trække et tungt - og vigtigt - læs i den lokale fodboldklub uge efter uge, år efter år - og i al slags vejr? Og hvad er det, der får besøgsvennen til at blive ved med at komme på besøg på plejehjemmet?

- Der er sikkert lige så mange svar på det spørgsmål, som der er frivillige. Men det er vigtigt, at de frivillige ledere i foreningerne også husker at trække stikket og reflektere over deres eget frivillige engagement, og at de kigger på, hvordan de bruger de frivillige kræfter, motiverer dem - og på hvordan de kan tiltrække og fastholde flere frivillige, siger Lene Holm Poulsen, fritidskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommunes Kultur, Natur og Fritidsafdeling, i en pressemeddelelse.

I forsøget på at klæde lederne i de frivillige foreninger og organisationer endnu bedre på til at huske at påskønne, motivere, rekruttere og fastholde de mange frivillige arrangerer Ringkøbing-Skjern Kommune og FrivilligVest derfor nu et fyraftensmøde med netop motivation, rekruttering og organisering af frivillige kræfter i foreningslivet på dagsordenen.

Fyraftensmødet holdes den 29. oktober fra klokken 17 til 20 i Medborgerhuset i Ringkøbing.

Til at styre slagets gang kommer konsulentvirksomheden Ingerfair, som beskæftiger sig med koordinering, involvering og ledelse af frivillige ud fra en idé om 'at anerkende, at det kræver en særlig faglighed at arbejde med frivillige'.

- Mange af os kender det godt fra arbejdspladsen, men også i den frivillige verden er vigtigt, at 'medarbejderne' - eller de frivillige - kan se, at ledelsen viser vejen, er autentisk og går forrest i opgaverne, forklarer Lene Holm Poulsen, der håber at rigtig mange frivillige ledere vil benytte lejligheden til at få skærpet indsatsen for både at påskønne deres frivillige medhjælpere og til at finde og fastholde de engagerede kræfter.

- Frivillige kræfter er guld værd, og rigtig mange frivillige lægger mange timer og en masse hjerteblod i deres frivillige arbejde, men netop derfor er det vigtigt at deres indsats også bliver værdsat gennem en god organisering og ledelse af arbejdet, siger hun.

Forudgående tilmelding til fyraftensmødet er nødvendigt. Det koster 100 kroner, og så er der forplejning undervejs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce