Annonce
Kultur

Frivillige har knoklet i to år for at skabe spillested: Nu begynder koncerter og ombygning

Remisen i Skjern skal bygges om for millioner. Første skridt bliver at ændre det udvendige. Blandt andet skal der glas i flere af portene foran, der skal nye vinduer i, og murværket får også en overhaling. Arkivfoto: Johan Gadegaard
En tidligere tog-garage skal laves om til koncertsted. Efter de frivillige havde samlet millioner ind, bremsede corona muligheden for at holde koncerter, men nu er man klar til betalende gæster, og renoveringen kan gå i gang.

SKJERN: 644 dage. På fredag er det så længe siden, at Remisen i Skjern har kunnet invitere koncertgæster indenfor. Den seneste koncert var i september 2019. Dengang skulle man med en gratis koncert sparke liv i drømmene om at ombygge en tidligere tog-garage til et spillested.

En masse lokale koncertgængere mødte op på Ahornvej; siden da har de frivillige hos Remisen så ikke kunnet arrangere andet end en enkelt virtuel koncert, der blev sendt som livestreaming, fordi corona har spændt ben for det fysiske fremmøde.

Men nu bærer det frivillige arbejde for alvor frugt. For fredag spiller det danske folk-rockband Jonah Blacksmith i Remisens rå rammer.

Annonce

- Jeg glæder mig sindssygt meget. Jeg har ikke børn endnu, men jeg tror, at det er lidt derhenad. Nu har jeg ruget på det her sted så længe. Hvis øllene er lidt vandede fredag aften, er det nok, fordi jeg står og piver lidt oppe i baren, siger Thomas Vilhelmsen.

Thomas Vilhelmsen er en af de unge voksne i styregruppen hos Remisen. Han har været med, siden man for første gang tog kontakt til Hansen & Larsen med henblik på at kunne overtage bygningen. Den var truet af nedrivning, indtil Hansen & Larsen købte den af Banedanmark. Nu kan de frivillige så invitere 400 betalende gæster ind for første gang.

Samarbejde med kulturcenter

Koncerten er kommet i stand, fordi Remisen og Ringkøbing-Skjern Kulturcenter har skrevet under på en samarbejdsaftale: Remisen stiller med frivillige og en koncertsal, mens kulturcentret har en professionel organisation, som er vant til at holde styr på alt fra billetsalg til brandreglementer, sundhedsplaner, indkøb af drikkevarer, sceneopsætning og så videre. I første omgang har man skrevet under på et samarbejde for tre år:

- Jeg kan ikke se, at samarbejdet ikke skulle fortsætte derefter. Vi har tålmodighed. Man bygger ikke noget op sådan lige, siger direktøren for Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, Dorthe Marie Siersbæk.

Remisen og Ringkøbing-Skjern Kulturcenter har indgået et samarbejde. Thomas Vilhelmsen, talsperson for Remisens styregruppe, og Dorthe Marie Siersbæk, direktør i kulturcentret, satser på, samarbejdet skal vare længere end de tre år, man i første omgang har skrevet under på. Foto: Søren Palmelund

Med aftalen forpligter de to kultursteder sig til at holde omtrent 12 arrangementer i Remisen hvert år. Allerede nu er der flere koncerter og en aften med stand-up på programmet.

Når Jonah Blacksmith slår de første toner an fredag, bliver det ikke kun begyndelsen på et kultursamarbejde; koncerten kickstarter også en sommer, hvor der for alvor skal ske noget med tog-garagen.

Annonce

Renovering går i gang

Siden 2019 har Remisen samlet over tre millioner kroner ind. Nu skal nogle af pengene ud at arbejde. For den mere end 100-årige tog-garage får i løbet af sommeren blandt andet nye vinduer, nogle af portene skiftes ud med glas, murene skal have en overhaling, og der skal slibes metal og der skal males enkelte steder.


Jeg har ikke børn endnu, men jeg tror, at det er lidt derhenad. Nu har jeg ruget på det her sted så længe. Hvis øllene er lidt vandede fredag aften, er det nok, fordi jeg står og piver lidt oppe i baren.

Thomas Vilhelmsen, talsperson, Remisen


Så når Remisen holder arrangementer efter sommer, bliver det til en noget anden oplevelse. Med sommerens renoveringsplaner er man nået et stykke af vejen udvendig. Men før man bliver færdige med at bygge remisen, medarbejderbygningen og udearealerne helt om, får man brug for flere penge. Det samlede budget er rundt regnet 11 millioner.

Remisen i Skjern og Ringkøbing-Skjern Kulturcenter har indgået et samarbejde, så de to koncertarrangører skal holde et fællesarrangement i Remisen cirka 12 gange om året. Første koncert bliver fredag med folk-rock bandet Jonah Blacksmith, og allerede mandag begyndte de første forberedelser. Foto: Søren Palmelund

Næste fase inkluderer blandt andet et nyt indgangsparti. Lige nu skal gæsterne ind via en af portene, men det vil Remisen gerne ændre, så der på den anden side af bygningen kommer en selvstændig indgang.

- Jeg tror da, at folk lige nu vil synes, at det er charmerende, at man skal vade den vej ind, og at det er lidt primitivt. Men på sigt forventer folk også at få et ordentligt produkt, siger Thomas Vilhelmsen.

Arbejdet med blandt andet indgangsparti vil kræve flere millioner på bogen, så Remisen har ansøgt kommunen om 2,5 millioner kroner. Om man får de penge, bliver sandsynligvis afgjort på kommunens budgetkonference i slutningen af august.

Annonce
Navne For abonnenter

Havnedirektør stopper efter 10 år ved roret: Steen Davidsen er vild med moler, vindmøller og højhuse

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Tarm For abonnenter

26-årig 'legeonkel' frifundet for overgreb på mindreårig pige

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Vestjylland

En ny vaskehal åbner og hvad så? Her må du blive siddende i bilen, og inden længe er du 'tvunget' til et besøg

Debat

Læserbrev: Lodbergs Have er i strid med udviklingsplanen for Søndervig og sprænger rammerne i den gældende kommuneplan

Videbæk

Fortsat tårnhøj coronasmitte i Vorgod-Barde: Nu opfordres alle til at tage særlige forholdsregler

Ringkøbing For abonnenter

Jimmi gør det politikerne drømmer om: Nu vil han selv være en af dem

Danmark For abonnenter

Fem stjerner til den hidtil bedste danske Netflix-serie: 'Kastanjemanden' er fremragende forløst

Ringkøbing

Købstadschef afviser at Ringkøbing har for mange turister: - Bekend kulør, hvis det handler om tab af privat fjordudsigt

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Debat

Lad os se på Borris Hede: Store møller kræver store beslutninger

Skjern For abonnenter

Som 22-årig vandt Benjamin en pris for sin webshop: Nu hjælper han andre iværksættere med at få succes

Ringkøbing-Skjern

Prishop og ventetid: Varmepumper går som varmt brød - hvis man altså kan få fat i én

Annonce