Annonce
Ringkøbing

Frivillige har gjort et kæmpe-arbejde: Røde Kors Cafeen fornyet fra gulv til loft

Røde Kors-formand Thorkild Sloth Pedersen, daglig leder Ulla Bjerg Thomsen og social- og sundhedsudvalgsformand Lennart Qvist er vældig godt tilfredse med resultatet af renoveringsindsatsen. Foto Poul Osmundsen.
Annonce

RINGKØBING: Røde Kors Cafeen lignede slet ikke sig selv, da der fredag var åbent hus i Østergade 22.

Brugerne er godt nok de samme, og det samme gælder den måde, cafeen fungerer på. Men til gengæld så den helt anderledes ud, end den plejer. Det var ikke så underligt, for lokalerne er blevet renoveret fra gulv til loft.

Røde Kors-formand Thorkild Sloth Pedersen og daglig leder af huset, Ulla Bjerg Thomsen, var vældig godt tilfredse med resultatet.

- Vi har længe ønsket at få cafeen renoveret, og jeg synes, resultatet er blevet flot, sagde Thorkild Sloth Pedersen.

Også Lennart Qvist (C), formanden for social- og sundhedsudvalget, syntes, resultatet var blevet flot.


Vi har længe ønsket at få cafeen renoveret, og jeg synes, resultatet er blevet flot.

Thorkild Sloth Pedersen, formand for Røde Kors Ringkøbing.


- Røde Kors Cafeen er jo et at de væresteder i kommunen, som vi samarbejder med, og det er dejligt at se, hvor lyst, venligt og imødekommende, det er blevet. Mange sponsorer og frivillige har gjort en indsats for, at det kan været et trygt og godt sted at være, hvor man også kan få et billigt og godt måltid mad, sagde han.

Annonce

Frivillig indsats

Renoveringen har været undervejs i et par år, og Leif Theilgaard, Røde Kors' frivillige administrative koordinator, gjorde et stort stykke arbejde for at få samlet så mange penge ind, at der kunne ske en gennemgående fornyelse af cafeen.

Under corona-krisen var cafeen lukket, men det benyttede en flok frivillige til at gå i gang med renoveringen efter indretningsarkitekt Jane Gammelgaards retningslinjer.

Cafeen bruges dagligt som værested af 15-25 brugere fra lokalområdet, som ellers ville være henvist til ensomhed og gadeliv. Cafeen drives af Røde Kors Ringkøbing med kommunal støtte til aflønning af en daglig leder.

Mens brugerne af Røde Kors Cafeen altså kan glæde sig over nye og friske omgivelser, er der måske også et tilbud på vej i den østlige del af kommunen.

- Vi undersøger, om der kan indrettes social cafe i Vestergaards Hotel, så vi også kan få dækket øst af, sagde Lennart Qvist.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Behandlingshjemmet Schuberts Minde lukker: Forstander har sagt op - medarbejdere afskediges

Ringkøbing-Skjern

Mange nye smittede er unge og folk fra Skjern-kanten: Stigende smittetal får borgmester til at reagere

Annonce