Ringkøbing

Frivillige fra hele Europa udvekslede idéer og viden med lokale

11 frivillige fra Europa lyttede interesseret til to unge G-Faktor brugere, der fortalte om, hvad frivillighed kan betyde for sårbare unge. Foto: FrivilligVest.

I forbindelse med, at Aarhus er Europæisk Frivillighovedstad 2018, holdes en tre dage lang konference. I går var konferencen på udflugt til Ringkøbing-Skjern Kommune.

Aarhus/Ringkøbing: Aarhus er Europæisk Frivillighovedstad i 2018. Det markeres blandt andet ved en tre dage lang konference fra den 3. til den 5. december. Da Aarhus blev valgt, havde de forinden lovet at arbejde sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune, der også var finalist.

Derfor kom et døgn af konferencen til at foregå her i kommunen. 11 frivillige fra resten af Europa ankom med bus til Ringkøbing omkring klokken 18 i mandags. De blev budt velkommen af borgmester Hans Østergaard og efterfølgende var der middag lavet på lokale råvarer og underholdning ligeledes fremført af lokale.

- Vi havde arrangeret, at de europæiske frivillige skulle overnatte hos lokale frivillige. Alle virkede rigtig glade for den løsning. Nogle af de frivillige værter havde selv meldt sig, men vi manglede alligevel nogen. Så prikkede vi nogle flere på skuldrene, og de sagde ja med det samme, siger Elsebeth Viberg Rasmussen, der er koordinator ved FrivilligVest.

FrivilligVest, ikke kommunen, der er ansvarlig for konferencen.

G-Faktor imponerede

I går blev dagen brugt på at besøge Generator, G-Faktor og Fjordsvømmer og Vinterbadeklubben Neptun, inden bussen kørte tilbage til Aarhus.

- Vi havde valgt de tre steder, fordi de alle sammen er bygget på frivillighed. Særligt G-Faktor imponerede gæsterne. De synes, det var lærerigt og imponerende, hvordan unge vokser af at hjælpe andre unge. det var et godt eksempel på, hvad man får ud af frivillighed. En win-win-situation, hvor den der giver noget, næsten også er den, der får mest ud af det, siger Elsebeth Viberg Rasmussen.

Det er hendes klare fornemmelse, at alle har haft en positiv oplevelse med udflugten. Hun håber, at der i fremtiden vil være øget samarbejde med mere vidensudveksling på tværs er Europa.

- Der er allerede nogen af de lokale frivillige, der er blevet indbudt til nye konferencer, så det, vi gerne ville, lykkedes. Der er mange powerpoint-oplæg på en konference, så vi ville gerne prøve noget nyt og få dem ud af konferencerummet. Møde de frivillige der, hvor de er. Se tingene i virkeligheden, og det har vi fået rigtig positive tilbagemeldinger på, siger Elsebeth Viberg Rasmussen.

0/0
Ringkøbing

Fjorden Rundt for 30. gang: 1000 har allerede meldt sig til lang cykeltur

Ringkøbing

Alternativ sommerferie: Fjordvang Efterskole byder på tre dages camp

112

Helleanlæg satte en stopper for tysk bilist

Ringkøbing

Dæk Service lukker: Hjul på lager bliver kørt til Skjern

Kultur

Musikskole-leder fratrådt stillingen - kommunen skal finde ny leder

Kultur

Kunst på tværs: Lokale kunstnere udstiller hele fem steder på én gang

Ringkøbing

Hanne Kobborg åbner optik-butik på Havnepladsen

Ringkøbing

En kort pause fra valgkampen: S fandt arbejdersangbogen frem