Annonce
Skjern

Frivillige fjerner 6000 kubikmeter våd jord

Nej, graver ikke ud til en sø ved Rækker Mølle Hallen. Men om et år står der en funklende ny hal her. Foto: Jørgen Kirk
Der skal køres cirka 600 vognlæs jord væk, før næste etape af byggeriet af den nye hal i Rækker Møller kan gå i gang. Det er ikke helt let, når regnen har væltet ned.

Rækker Mølle: Der blev brug for en solid pumpe, da arbejdet med at grave ud til den nye hal ved Rækker Mølle Hallen for alvor gik i gang i denne weekend.

- Det er ikke nemt arbejde, når jorden er våd efter de ret solide regnbyger, der har ramt Vestjylland de seneste dage, men vi skal jo gerne have lukket byggeriet inden vinteren. Og desuden er det svært at aflyse, når vi både har fået frivillige til at stille op i denne weekend, og fået transporteret en masse materiel herhen, siger murermester Brian Nielsen, der også sidder i hallens bestyrelse.

- Vi er cirka 20 frivillige i sving hen over weekenden, fordelt på flere hold, og vi har fået udstyr stillet gratis til rådighed af både Lauge Bonde, Stauning Maskinstation og Skjern Brolægning og Entreprenørforretning, samt en masse af områdets landmænd. Det er vi meget taknemmelige for. Den opbakning, som vi får lokalt, er helt fantastisk. Her i de små samfund er vi gode til at hjælpe hinanden, siger Bjarne Nielsen.

Dagbladet mødte også bestyrelsesmedlem Michael Emborg ved "svømmepølen" ved hallen. Det var ham, der torsdag slog op på Rækker Mølles facebookside, at der nok ville komme til at være lidt mudder på Tylvadvej, Rækker Møllevej og Skårupvej fredag til søndag.

Det må man sige, at han fik ret i.

- Sådan må det være under de her forhold. Men vi forsøger at holde det så rent, som vi kan, og alle tager det pænt, siger Michael Emborg.

Planen er, at den nye hal skal stå helt færdig til sæsonstart 2020.

- Det bliver rigtig godt - ikke bare for håndbolden, men for alle - også indendørsfodbold, badminton og gymnastik med mere. Vi glæder os rigtig meget, siger Brian Nielsen.

- Der er virkeligt brug for udvidelsen, og vi har en god økonomi i hallen. Og så er det da lidt sjovt, at Rækker Møller fremover bliver den by i landet, der har flest hal-kvadratmeter pr. indbygger, siger Brian Nielsen.

Med til glæden over den nye hal i Rækker Møller hører, at politikerne i Ringkøbing-Skjern Kommune i første omgang meldte ud, at der var stop for lokaletilskud til nye haller. Senere annulerende byrådet dog beslutningen, fordi Rækker Mølle Hallen på det tidspunkt var så langt fremme i planlægningen, at det ikke var fair at ramme hallen på den måde.

Udstyret er lånt og alle arbejder frivilligt. På den måde holdes prisen på den nye hal i Rækker Mølle nede. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce