Annonce
Skjern

Frivillige coronatestere med appel til befolkningen: Kom forbi og få et hurtigt svar nu

Når de frivillige testere møder ind, skal de selv testes, inden de kan gå i gang. Her er det René Iversen, der laver en test på Jens Jensen. Foto: Christian Baadsgaard
Hver dag kommer omkring 200 forbi til lyntest i Skjern. Men bliver de testet, når de skal køre til Holstebro eller Herning? Det tvivler to frivillige på, og de opfordrer folk til at benytte sig af muligheden, mens den er der.

SKJERN: Når den sidste podepind går op i næsen den 31. januar klokken 14:59, kommer det nok til at fremkalde nogle følelser, og det er ikke kun hos den, der lader sig teste som den sidste, inden Falck lukker testcentret i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

Det hele giver et stik af vemod i hjertet hos de frivillige, der siden den 17. december har brugt meget af deres tid på at tage prøver.

René Iversen og Jens Jensen er begge deltidsbrandmænd hos Falck, og da de fik muligheden, meldte de sig frivilligt. René Iversen har af sin arbejdsgiver fået fri til at teste seks dage om ugen, og Jens Jensen tester i weekenden.

Siden den 17. december har de nærmest ikke holdt fri. Hele julen og nytåret har de stået klar med pinden, og for dem handler det om at gøre noget samfundsnyttigt, og det har været meget meningsfuldt for dem begge.

Lige her, ved indgangspartiet i Skjern Bank Arena, er det en mærkelig påmindelse om et samfund, der er totalt forandret. På væggen hænger alle navnene fra Skjern Håndbold. Her plejer folk at strømme ind, når der spilles kamp. Her plejer de at gå hen til den rullende bar for at få en kold fadøl med ind til kampen. Nu er den rullende bar blevet til velkomstskranke i testcentret, hvor man tjekker ind.

- Nu skal vi det her kvit. Coronaen hænger alle langt ud af halsen, og jo flere der forstår, at de skal have en test, jo hurtigere kan vi komme tilbage til hverdagen, siger Jens Jensen.

Annonce

Kommer folk afsted?

Derfor er de to frivillige også bekymrede ved udsigten til, at der bliver lukket for lyntests i Ringkøbing-Skjern Kommune.  For undervejs har de begge set, hvad nytte det har gjort.

De har haft folk inde, som ingen symptomer havde, men bare lige skulle testes for en sikkerheds skyld. 15 minutter senere kunne de gå direkte i isolation med en status som corona-smittede.

René Iversens arbejdsgiver har givet ham fri til at teste. Seks dage om ugen er han på testcentret. Foto: Christian Baadsgaard

- Derfor gør vi også alt for at få folk til at tage herud for at blive testet, siger René Iversen, der har brugt Facebook, mens Jens Jensen har skrevet et læserbrev til Dagbladet, hvor han udtrykker sin bekymring.

Begge understreger, at de udtaler de sig som privatpersoner i sagen, men de efterlader ingen tvivl om, at færre bliver testet, hvis muligheden om at få foretaget en lyntest i Skjern forsvinder.

Det kilder lidt i næsen, når podepinden kommer ind, og i løbet af et kvarter er der svar. Foto: Christian Baadsgaard

Rigtig mange håndværkere kommer forbi. De skal stille med en negativ test på byggepladsen, og det er nemt at køre forbi kulturcentret og få det ordnet.

Store virksomheder benytter sig af det, for mange steder skal medarbejderne testes en gang ugentligt. Hver dag testes der gennemsnitlig 200 personer i Skjern. Spørgsmålet er, om lige så mange bliver testet, når testcentret lukker i Skjern.

- Jeg kommer ikke til at køre til Holstebro en gang om ugen, konstaterer René Iversen ærligt, mens Jens Jensen tilføjer:

- Med fire børn derhjemme kommer jeg ikke til at køre til Holstebro eller Herning, hvis ikke jeg har symptomer.


Nu skal vi det her kvit. Coronaen hænger alle langt ud af halsen, og jo flere der forstår, at de skal have en test, jo hurtigere kan vi komme tilbage til hverdagen.

Jens Jensen, frivillig tester og deltidsbrandmand.


Sådan ser en positiv coronatest ud. Vedkommende, der er blevet testet, får direkte besked. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rohde om sin gamle kritik af Indre Mission som sort: - Det var ikke min stolteste time som folketingsmedlem

Skjern

Fejl i elskab gav mindre brand

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det store valg for 75 år siden: Se navnene på de mange lokalvalgte i både sogneråd, byråd og amtsråd

Annonce