Annonce
Ringkøbing

Friskoleleder vil snakke våbenlov med Donald Trump under ferien og renovere hus i weekenden

Zander Koch elsker at løbe ture, og han tager gerne i LOOP Fitness, når tiden tillader det. Han vil også gerne, at bevægelse bliver en større del af skoledagen, når skoleåret begynder mandag. Foto: Jørgen Kirk
Zander Koch glæder sig til den kommende uge, når han som skoleleder skal se børnene begynde på et nyt skoleår. Han er glad for fællessang, løbeture og softice med lakridskrymmel.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, der starter med en god løbetur i Ringkøbing K og intervalløb tilbage langs fjorden. Efter løbeturen venter rundstykker med familien og husrenovering. Da hele huset var renoveret, fandt en tømrer ud af, der var en konstruktionsfejl i huset. Det satte os lidt tilbage. Jeg kan godt lide at renovere, men det tager lang tid. Vi flyttede til byen, fordi vi gerne ville bruge mere tid sammen, så det er lidt en streg i regningen.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE Ringkøbing Fjord, havnen og den charmerende bymidte. Ringkøbings bymidte og havnemiljøet er noget specielt. I dag bor vi 100 meter fra fjorden i Ringkøbing, og mange af dem, der kommer på besøg, vil også gerne gå en tur langs Fjordstien. Afslutningen på en god vandretur bliver i Vaffelboden. Min favoritis må være en almindelig softice med lakridskrymmel.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR et trist besøg i Velling Kirke i onsdags, da vores herlige nabo Ole Agerskov blev bisat efter en alt for tidlig død. Jeg kommer i kirke til jul, barnedåb, konfirmation og så videre. Ellers har jeg ikke brugt kirken. Nu er min datter Karoline på 15 år begyndt at synge i kirkekoret i Ringkøbing Kirke, så nu er vi der lidt tiere.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE en sang, der er til at synge. Jeg er glad for at synge med andre, men ikke alene foran andre. Jeg kan godt lide den stemning, det giver at synge i fællesskab. "Giv os lyset tilbage" er en skøn sang. Når vi på Stadil-Vedersø Friskole skal have hele skolen til at give den gas, vælger vi altid den.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG rejse til USA i juli sammen med familien for at hente vores datter Karoline, når hun afslutter sit High School-ophold i Tennessee. Jeg vil gerne se Grand Canyon, men i og med at vores datter er i sydstaterne, vil vi gerne rundt at se Tennessee, Mississippi, Texas og Florida. Hvis vi får tid, tager vi måske en kort snak med Trump om våbenlovgivning og vedvarende energi, hvor der tydeligvis er plads til forbedring!

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Johnny Madsen. Han virker underholdende og klar til lidt sjov i gaden. Han er anderledes i sine udtalelser. Det er måske også rart nok i en tid, hvor der er så stort fokus på, at alt skal være politisk korrekt. Vi har nok ikke så meget til fælles, men han har også en præstationstrang og vil gerne levere en vare, der samler folk. Det er en god værdi. Tidligere syntes jeg egentlig ikke, han var så tiltrækkende. Jeg syntes, han virkede sjusket, og jeg har set ham til koncerter, hvor jeg syntes, han skulle have skruet lidt ned for alkoholen. Men nu er han en stjerne, når jeg hører det herhjemme. Han swinger og har nogle tekster, man også kan grine lidt med på.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at begynde et nyt skoleår med 43 elever på Stadil-Vedersø Friskole. Vi er alle spændte, da vi som noget nyt har indført 10 minutter fire dage om ugen, hvor alle elever og voksne kun taler engelsk, uden at der stilles krav til grammatisk korrekthed. Vi skal lære at tale engelsk lige så naturligt som dansk. Desuden ændrer vi undervisningen om eftermiddagen til at blive praktisk og med mere bevægelse. Vi vil gerne tilbyde noget udover folkeskolens tilbud. Og når klokken ringer til frihed, er det igen hjem for at forsøge at få familien med ud i haven for bygge carport.

Annonce

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være en sang, der er til at synge. Jeg er glad for at synge med andre, men ikke alene foran andre. Jeg kan godt lide den stemning, det giver at synge i fællesskab. "Giv os lyset tilbage" er en skøn sang. Når vi på Stadil-Vedersø Friskole skal have hele skolen til at give den gas, vælger vi altid den.

Zander Koch, friskoleleder, Stadil-Vedersø Friskole

Zander Koch

Alder: 52

Privat: Gift med Pia. Sammen har parret børnene Katrine på 18, Karoline på 15 og Noa på 13.

Profession: Skoleleder på Stadil-Vedersø Friskole.

Hjemby: Har boet i Ringkøbing gennem de seneste 3 år. Har tidligere boet i Hvingel. Født i Vordingborg og opvokset i Sinding ved Herning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Leder For abonnenter

Det er æ' så ring' endda

Vi har hørt om de sorte skyer over virksomheder, der uafbrudt er på jagt efter kvalificeret arbejdskraft. Vi har hørt om fremtidens store problemer med, at Vestjylland bliver affolket, og alt kommer til at ligge øde hen, fordi ingen gider flytte til området. Vi har hørt om, at et af de få områder, der vil opleve fremgang, er sprogskoler, fordi alle nye medarbejdere bliver hentet i udlandet og skal lære dansk, før de kan løse arbejdsopgaverne. Nogle af de triste forudsigelser og negative fremtidsudsigter har måske en smule på sig, men inden vi alle sammen falder ned i et sort beskæftigelseshul, er det værd at give de positive historier et par ekstra pæne ord med på vejen. Lige nøjagtig i den positive afdeling var der hele to eksempler i den forgangne weekend. Tiden nærmer sig nemlig, hvor oplevelsescentret Naturkraft åbner dørene for første gang, og med en forventning om godt 200.000 besøgende om året skal der selvfølgelig ansættes mange. I runde tal skal der være 100 sæsonarbejdere og 25 fastansatte i sving, og det kan lyde som noget af en udfordring at finde det antal medarbejdere, hvis det sorte beskæftigelseshul virkelig er så stort, som nogen mener. Om Naturkraft-direktør Peter Sand aldrig har hørt om de negative meldinger om den fremtidige jobsituation, skal stå hen i det uvisse, men uanset hvad ser han - heldigvis - ingen sorte skyer. Heller ikke efter, at oplevelsescentret havde åbent hus, hvor interesserede var inviteret til at kigge forbi til en snak om jobmulighederne. Han vurderer ikke, det bliver et problem at rekruttere - det bliver mere et spørgsmål om at finde de rigtige. Den med, at ingen gider flytte til "sidste stop før Vesterhavet", kender han åbenbart heller ikke noget til, for der bliver vist interesse fra store dele af landet: "Jeg kan godt tilbagevise det dér med, at folk ikke vil til Vestjylland. Når vi har noget, der er interessant nok, så kommer de". Det er også på sin plads at nævne, at i weekenden deltog fire vestjyder ved DM i Skills - en konkurrence for unge på en erhvervsuddannelse. To af de fire, en bager og en anlægsstruktør, gik helt til tops. Så det ser ud til, at der også i 2020 er andet end turistbranchen at byde på her i det vestjyske, når de unge mennesker skal tage skridtet ind på arbejdsmarkedet. Så det er vel æ' så ring' endda.

Annonce