Annonce
Ringkøbing

Friskoleelever scorer 10.000 kroner til klassekassen

Eleverne blev hyldet på fornem vis, da projektleder Ida Lissau Jacobsen fra Børnehjælpsdagen var forbi for at aflevere et diplom som bevis på sejren. Foto: Mikael Sand
Eleverne i 5.-7. klasse på Ølstrup Friskole deltog i Børnehjælpsdagens projekt "Ungdomsværn", og elevernes bankospil var så stor en succes, at skolens elever løber med sejren og 10.000 kroner i en landsdækkende konkurrence.

Ølstrup: Smilene og humøret så ud til at have fået en ekstra tand opad hos elever og lærere på Ølstrup Friskole tirsdag ved middagstid.

Det var nemlig dagen, hvor skolens 17 elever i 5. til 7. klasse skulle have beviset på, at de blandt 25 andre af landets skoler var røget helt til tops i Børnehjælpsdagens landsdækkende konkurrence Ungdomsværn 2019.

En konkurrence, hvor hver klasse skulle skabe den bedste pr- og indsamlingskampagne til fordel for anbragte børn og unge i Danmark.

Børnehjælpsdagens projektleder, Ida Lissau Jacobsen, overrakte diplomet og takkede eleverne for deres indsats.

- I har været helt utrolig dygtige, og jeg er glad for at overrække diplomet og dermed beviset på, at I har gjort et flot stykke arbejde for at hjælpe børn, der har det sværere end mange af jer, lød det fra Ida Lissau Jacobsen.

Baggrunden for, at det var eleverne på Ølstrup Friskole, der løb med førstepladsen, lød sådan her:

"Ølstrup Friskole har et meget højt indsamlingsbeløb pr. elev. I alt har klassen (17 elever på tværs af 5.-7-kl.) indsamlet 14.790 kroner til Børnehjælpsdagens arbejde, hvoraf 2720 kroner vedrører salg af muleposer. De øvrige 12.070 kroner vedrører primært et stort julebanko-arrangement for alle byens borgere. I forbindelse med banko har eleverne indhentet et væld af sponsorpræmier, blandt andet et weekendophold. Klassen har ydermere lavet deres egen Facebook-side med en masse indhold, videoer, billeder osv. Klassen har haft en journalist på besøg, hvilket har medført en hel sides omtale i Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Udover den alm. information, flyvers mv. har Reklamegruppen lavet dokumentation i form af en ”foto-udstilling” af projektforløbet – denne blev fremvist på bankoaftenen. Børnehjælpsdagen bifalder, at eleverne har arbejdet flot i overensstemmelse med de udleverede arbejdskort, herunder afleveret projektplan med beskrivelse af events samt økonomisk målsætning. Eleverne har været gode til at samarbejde internt, og de har været gode til at involvere lokalsamfundet/offentligheden mhp. at sprede det vigtige budskab om Børnehjælpsdagens arbejde / anbragte børn".

Annonce
Mange af Ølstrup Friskoles elever var samlet, da sejren i den landsdækkende konkurrence skulle markeres. Foto: Mikael Sand

Ide: Brug alle penge på slik

Ud over et diplom gav kåringen et kontantbeløb på 10.000 kroner, der indtil videre opholder sig i den såkaldte klassekasse.

Lærke Greve og Debbie Bennedsgaard, der er 11 år og går i 5. klasse, har arbejdet i henholdsvis en eventgruppe og en markedsføringsgruppe i forbindelse med det projekt, der udløste diplom og 10.000 kroner.

Ingen af pigerne ved helt sikkert, hvad pengene skal gå til.

- Vores lærer Pernille har en lang liste med de forslag, vi har afleveret, og det bliver da lidt spændende, hvad pengene skal bruges til, lyder det fra pigerne.

En af drengene, der også har været med til at gennemføre projektet omkring bankospillet, havde foreslået, at alle penge skulle bruges på slik, men den ide er de to piger ikke helt med på.

- Nej, det var kun Mikkel, der synes, det var en god ide. Jeg synes, det kunne være fedt med en tur i Tivoli i Aarhus eller en trampolinpark, lyder det fra Lærke Greve, mens Debbie Bennedsgaard tilføjer:

- Det kunne nu også være sjovt med en tur i et badeland eller svømmehal.

Hvad det ender med, må tiden vise.

Lærke Greve (til højre) og Debbie Bennedsgaard, begge fra 5. klasse, håber, at de 10.000 kroner blandt andet skal bruges på en tur til Tivoli i Aarhus en trampolinpark eller et badeland. Foto: Mikael Sand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce