Annonce
Tarm

Friskoleelever kom med til Bangladesh

Sebrina Steensgaard fortalte eleverne i Lyne om sin rejse til slummen i Dhaka i Bangladesh. PR foto

Lyne: Der er langt fra en tryg hverdag på Lyne Friskole til slummen i hovedstaden Dhaka i Bangladesh. Forleden fik eleverne i Lyne lov til at snuse til virkeligheden for deres jævnaldrende i Dhaka, da årets U-landskalender blev introduceret på skolen.

- Hvis vi deler jer op i to grupper, så vil den ene halvdel af jer gennemføre folkeskolen. Den anden del, som dropper ud af skolen, arbejder i stedet op mod 60 timer om ugen og har måske kun én fridag.

Det er Sebrina Steensgaard, der fortæller eleverne på friskolen om et af de problemer, PlanBørnefonden med overskuddet fra årets U-landskalender vil gøre noget ved. Sammen med tre andre foredragsholdere turnerer hun Danmark rundt i november med foredraget Tag med til Bangladesh.

Sebrina Steensgaard, der læser antropologi på Københavns Universitet, besøgte selv slummen i Dhaka i 2017 som en del af Operation Dagsværk, hvor hun mødte nogle af de unge piger og drenge, der dropper ud af skolen for at ende som børnearbejdere eller barnebrude i stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Annonce