Annonce
Tarm

Friskoleelever begejstrede for både kunst og kanoner

Otto Frellos billeder blev flot baggrund for flere selfies, da børnene fra Hoven Friskole besøgte museet. Privatfoto

Hoven: Lillegruppen fra Hoven Friskole har som led i deres anderledes skoledage været på ekskursion til Varde for at se på kunst og artilleri.

Eleverne, som er mellem 6 og 11 år, havde hjemme på skolen beskæftiget sig med Otto Frellos liv og værker og fik på Frellomuseet en god guidet tur af Trine Pernille Østergaard Sørensen. Og billederne gjorde indtryk, beretter skolen. Flere gange kunne man høre eleverne hviske begejstret sammen. Nogle tog endda selfies sammen med særligt udvalgte billeder.

Efter frokost gjaldt det Artillerimuseet, hvor børnene kunne bruge kroppen og kom med begejstrede udbrud over de tanks, de måtte klatre på og prøvesidde. Flere prøvede også en tung hjelm og armeret vest - og fik ekstra respekt for soldaterne.

Efter endt ekskursion tog de yngste af eleverne hjem, mens 3. og 4. klasse blev på skolen for at overnatte. Med hjælp fra frivillige forældre og en lærer blev det en rigtig god og hyggelig overnatning, rapporterer skolen.

Annonce
Trine Pernille Østergaard Sørensen fik åbnet eleverne øjne for Otto Frellos finurlige univers. Privatfoto
Udstyret på Artillerimuseet blev kigget efter i sømmene. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce