Annonce
Vestjylland

Friskole starter som den første en iværksætter-linje

Skoleleder Rikke Skræddergaard kender på egen krop til at være iværksætter, da hun sammen med gemalen Heino Smed Sørensen startede landsby-app'en "Min Landsby". De var også med i tv-programmet "Løvens Hule". Arkivfoto: Johan Gadegaard
Fjaltring Friskole udvider nu med undervisning for elever i 7.-9. klasse på ny iværksætterlinje, der er den første af sin slags i Danmark

Fjaltring: En af landets mindste skoler går nu forrest med et nyt tiltag.  Fjaltring Friskole vil starte en iværksætterlinje for elever i 7.-9. klasse.

Det er man først med i hele landet, og for Fjaltring Friskole føler man, det er naturligt, at man laver sådan en linje, fordi gode idéer og evnen til at omsætte dem er det, vort samfund skal leve af i fremtiden.

Fjaltring Friskole starter den nye linje fra august i år.

- Fjaltring har en lang tradition for iværksætteri og kreativitet. Vi er gode til at bakke hinandens ideer op, og det gør, at virketrangen bliver positivt modtaget af lokalsamfundet, fortæller skoleleder Rikke Skræddergaard.

Iværksætterlinjen på friskolen vil spænde bredt, og der bliver mulighed for at arbejde med musik, kommunikation, innovation, oplevelser, teknologi med mere. Hver elev vil blive tilknyttet en lokal iværksætter, der fungerer som frivillig mentor til at sparre med eleven undervejs i den kreative proces.


Eleverne skal lære at gribe mulighederne, lære at tænke anderledes, tro på sig selv og at turde fejle uden at føle sig som en fiasko.

Rikke Skræddergaard, skoleleder, Fjaltring Friskole


Iværksætterlinjen på Fjaltring Friskoles skema vil være praktisk orienteret, hvor der er fokus på elevernes evne til at skabe, udvikle og forstå både sig selv og verden. Det foregår sideløbende med de obligatoriske fag.

- Eleverne skal lære at gribe mulighederne, lære at tænke anderledes, tro på sig selv og at turde fejle uden at føle sig som en fiasko. Man skal lære at sætte projekter i gang, opleve at gå i stå, komme i gang igen og fuldføre. Det bliver lærerne, der sætter rammerne, og ud fra de rammer skal eleverne selv iværksætte og drage erfaringerne af deres eget arbejde, Rikke Skræddergaard.

Annonce

Plads til 15 elever

Fjaltring Friskole er i dag for 0.-6. klasse, hvor eleverne sidste år startede med et iværksætt3erfag. Fjaltring Friskole startede i 2020 et iværksætterfag, hvor de hver torsdag lærer om, hvordan en ide omsættes til virkelighed, hvordan man arbejder sammen, og ikke mindst hvad et budget er. Her driver eleverne deres egen webshop med genbrugstøj.

Iværksætterlinjen for 7. – 9. klasse vil have plads til maksimalt 15 elever, og undervisningen vil være målrettet den enkelte, men præcis som på de mindre klassetrin vil undervisningen foregå på tværs af årgange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rohde om sin gamle kritik af Indre Mission som sort: - Det var ikke min stolteste time som folketingsmedlem

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce