Annonce
Hvide Sande

Frisk luft og tid til kreativitet på Lyngvig Fyr

Naturlegepladsen ved Lyngvig Fyr er indrettet med aktiviteter, der minder om livet ved havet. PR-foto
Der er aktiviteter nok til en god familieudflugt til Lyngvig Fyr i hele vinterferien. Onsdag er der desuden kreativt værksted for børn og voksne.

Lyngvig: I vinterferien byder Lyngvig Fyr som altid på frisk luft og flot udsigt - men også på ekstra aktiviteter for børnene.

Det sker onsdag 12. februar, hvor der er kreatid i værkstederne ved Lyngvig Fyrs fyrmestergård. Her kan både voksne og børn være med til at tegne og lære om maleteknikker. Anne-Sophie Bech S Visuals, der i 2019 udgav en malebog med billeder fra hele Ringkøbing-Skjern Kommune, vil sidde klar og fortælle om maleteknikker - og også fortælle lidt om, hvordan malebøger for mange er blevet en måde at stresse af. Kreaværkstedet er åbnet kl. 11-14 og er gratis at deltage i.

Og samtidig kan man kombinere udflugten med en tur op af de 228 trin i fyrtårnet, som har åbent hver dag kl. 11-16. Udsigten er flot, uanset om man er der første gang, eller det er et gensyn.

Annonce

Hygge og historie

I caféen kan man købe kaffe og kage, man kan gå på opdagelse efter finurlige fund i butikken eller slippe børnene fri på naturlegepladsen.

I fyrmesterboligen finder man også forskellige udstillinger. Man kan blandt andet høre fyret selv fortælle om livet ved Vesterhavet. Man kan også blive klogere på, hvorfor fyret blev bygget efter et tragisk skibsforlis og se nogle af de mange strandinger, der har fundet sted i dette område. Hele familien kan tage del i skattejagten, gå en tur i klitterne eller samle sten og skaller ved stranden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce