x
Annonce
Hvide Sande

Frisk luft og tid til kreativitet på Lyngvig Fyr

Naturlegepladsen ved Lyngvig Fyr er indrettet med aktiviteter, der minder om livet ved havet. PR-foto
Der er aktiviteter nok til en god familieudflugt til Lyngvig Fyr i hele vinterferien. Onsdag er der desuden kreativt værksted for børn og voksne.

Lyngvig: I vinterferien byder Lyngvig Fyr som altid på frisk luft og flot udsigt - men også på ekstra aktiviteter for børnene.

Det sker onsdag 12. februar, hvor der er kreatid i værkstederne ved Lyngvig Fyrs fyrmestergård. Her kan både voksne og børn være med til at tegne og lære om maleteknikker. Anne-Sophie Bech S Visuals, der i 2019 udgav en malebog med billeder fra hele Ringkøbing-Skjern Kommune, vil sidde klar og fortælle om maleteknikker - og også fortælle lidt om, hvordan malebøger for mange er blevet en måde at stresse af. Kreaværkstedet er åbnet kl. 11-14 og er gratis at deltage i.

Og samtidig kan man kombinere udflugten med en tur op af de 228 trin i fyrtårnet, som har åbent hver dag kl. 11-16. Udsigten er flot, uanset om man er der første gang, eller det er et gensyn.

Annonce

Hygge og historie

I caféen kan man købe kaffe og kage, man kan gå på opdagelse efter finurlige fund i butikken eller slippe børnene fri på naturlegepladsen.

I fyrmesterboligen finder man også forskellige udstillinger. Man kan blandt andet høre fyret selv fortælle om livet ved Vesterhavet. Man kan også blive klogere på, hvorfor fyret blev bygget efter et tragisk skibsforlis og se nogle af de mange strandinger, der har fundet sted i dette område. Hele familien kan tage del i skattejagten, gå en tur i klitterne eller samle sten og skaller ved stranden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce