Annonce
Skjern

Friluftsrådet hejste blåt flag over naturhus

Naturhuset Skovlykke har for første gang fået lov til at hejse Det Blå Flag. Privatfoto

Skjern: I forbindelse med en sommerfest forleden i Naturhuset Skovlykke på Ånumvej kunne man sammen med forældre, børn og bestyrelse hejse Det Blå Flag for første gang. Friluftsrådets Grønne Flag er hejst mange gange før, men da Naturhuset på samme tid havde indsendt en ny ansøgning om Det Blå Flag, blev man glade, da det blev et blåt flag i stedet for et grønt.

Friluftsrådets Blå Flag er nemlig "mere" end deres Grønne flag, da det blå flag er et bevis på, at Skovlykke har bevægelse, motorik og sanserne meget mere med i naturarbejdet med både vuggestue- og børnehavebørnene. For at kunne gøre sig fortjent til flaget, skal man dokumentere via en rapport, at man har arbejdet målrettet og kontinuerligt med et specifikt emne og at man i dette arbejde har fået motorik, sanserne og bevægelse med ind i arbejdet. Dette skal ske hvert år for fortsat at kunne gøre sig fortjent til det blå flag.

Annonce
Naturhuset gør meget for at få ret til at smykke sig med Friluftsrådets blå flag. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce