Annonce
Skjern

Friluftsrådet hejste blåt flag over naturhus

Naturhuset Skovlykke har for første gang fået lov til at hejse Det Blå Flag. Privatfoto

Skjern: I forbindelse med en sommerfest forleden i Naturhuset Skovlykke på Ånumvej kunne man sammen med forældre, børn og bestyrelse hejse Det Blå Flag for første gang. Friluftsrådets Grønne Flag er hejst mange gange før, men da Naturhuset på samme tid havde indsendt en ny ansøgning om Det Blå Flag, blev man glade, da det blev et blåt flag i stedet for et grønt.

Friluftsrådets Blå Flag er nemlig "mere" end deres Grønne flag, da det blå flag er et bevis på, at Skovlykke har bevægelse, motorik og sanserne meget mere med i naturarbejdet med både vuggestue- og børnehavebørnene. For at kunne gøre sig fortjent til flaget, skal man dokumentere via en rapport, at man har arbejdet målrettet og kontinuerligt med et specifikt emne og at man i dette arbejde har fået motorik, sanserne og bevægelse med ind i arbejdet. Dette skal ske hvert år for fortsat at kunne gøre sig fortjent til det blå flag.

Naturhuset gør meget for at få ret til at smykke sig med Friluftsrådets blå flag. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce