Annonce
Debat

Friheden venter lige om hjørnet - nu må vi tage ansvar

Gudrun Pedersen, chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Foto: Johan Gadegaard

For at udtrykke det med titlen fra en forrygende gammel svensk film: Slip fangerne løs, det er forår! Og sjældent har vi da trængt så meget til det.

Men endelig er den på vej, genåbningen - og her i det vestjyske vil dørene blive åbnet på videre gab end mange andre steder i landet. Det er den glædelige konklusion af de anbefalinger fra regeringens ekspertudvalg, som blev fremlagt sent mandag aften.

Endnu er det ikke helt mur og nagelfast, hvordan brikkerne falder på plads; det bliver klart efter politiske forhandlinger i dag. Men det skulle gå mærkeligt til, om ikke udgangen bliver, at de vestjyske afgangselever i grundskoler, på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser kommer til at kunne møde ind igen, omend på skift.

De lokale efterskoler ser ud til at kunne åbne helt, og det samme gør på landsplan butikker under 5000 kvadratmeter og udendørs kulturinstitutioner. Forsamlingsforbuddet kan hæves fra 5 til 20 personer for udendørs idræt og foreningsaktiviteter.

En tiltrængt coronaklipning - eller andre serviceydelser fra liberale erhverv - må vi dog efter alt at dømme helt til Bornholm for at kunne få foretaget; klippeøen bliver sat mere fri end resten af landet. Det kan nok undre, at genåbningen af liberale erhverv her i det vestjyske lav-smitteområde ikke følger samme spor - men det er måske i erkendelsen af, at færre storbyboere vil drage til Rønne end til Ringkøbing i jagten på en frisør. Foreløbig må vi glæde os over det, der åbner, og presse på for at få åbnet endnu mere, så snart det er muligt og forsvarligt.


Ingen (smitte)kæde er stærkere end det svageste led. Lad os derfor nyde vores genvundne frihed med omtanke.


Sikkert er det, at med genåbningen vil der følge en stigning i antallet af smittede og indlagte med covid-19 - og hvis smitten eksploderer, vil dørene hurtigt kunne smækkes i igen og friheden inddrages. Derfor er det så vigtigt som nogensinde, at vi alle tager det nødvendige ansvar for at holde afstand, spritte af, bære mundbind - og lade være med at gøre indkøbsturen til en større familiebegivenhed.

Ingen (smitte)kæde er stærkere end det svageste led. Lad os derfor nyde vores genvundne frihed med omtanke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Dagny Helene Nielsen, Sdr. Vium, købte brudesko for 6000 en-ører hos Kronborg Sko i Tarm - og andre glimt fra før verden gik af lave

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Ringkøbing-Skjern

Efterskolernes formand om falske coronalyntest: - Det dur ikke med halvandet døgns ventetid på en mere sikker test

Annonce