Annonce
Skjern

Fri leg for både hesteglade og motorelskere

Der er gang i rodeotyren, hvor seksårige Lukas fra Norge skiftevis griner og ser lidt skræmt ud over hastigheden. Foto: Mikkel Jezequel

Sommerferie-aktiviteter. Bork Legeland samler legesyge børn og voksne i en ombygget kostald. Også på en varm lørdag er der liv og glade børn i det indendørs legeland.

»Der står 1-1,« siger Lærke på fem år.

Annonce
Seksårige Lærke har været i Bork Legeland mange gange. Hun er glad for heste, så legehesten er hendes favorit. Foto: Mikkel Jezequel

»2-1,« griner seksårige Jessica, da hun får skubbet airhockey-pucken ind i modstanderens mål.

Selvom der er gang i Bork Legeland, er larmen ikke overdøvende. Ejer Niels Peder Enggaard Poulsen har sørget for, at akustikken er god ved hjælp af 5100 kvadratmeter Troldtekt-plader. Foto: Mikkel Jezequel

»4 point, juhuhu,« synger Lærke og danser en lille dans. Da hun får dem femte puck i mål, har hun vundet, men pigerne tager lige en ekstra omgang.

De to veninder kommer ofte forbi Bork Legeland, der har til huse i en særdeles ombygget tidligere kostald.

I dag er der her med Lærkes mor. Begge pigernes favorit i legelandet er hestene, og Lærke har da også tidligere på dagen svunget sig rundt i en af dem. Legehestene er på hjul og man kan ride rundt i hele legehallen på dem.

Det er sjovt, synes de to hesteglade piger.

Et aktivt legeland

Regnen er endnu ikke væltet over Bork, så mange af turisterne er udenfor i dag.

Ifølge ejeren af stedet, Niels Peder Enggaard Poulsen, svinger besøgsantallet fra alt mellem 20 og 500 gæster på en dag. Hvis det regner, kan der være propfyldt herinde.

Ved middagstid har de første 30 mennesker slået folderne forbi det 25.000 kvadratmeter store legeland, og der er gang i aktiviteterne både inde i legehallen og i den store forhal, hvor der er hockey, rodeotyr, bordfodbold, pool og bordtennis.

Legelandet har to år på bagen og startede, fordi Niels Peder Enggaard Poulsen var træt af at være landmand.

Han ville hellere lave noget for børn.

»Det skal være et aktivt legeland, så vi har ikke playstation,« siger Niels Peder Enggaard Poulsen, da han viser rundt i legelandet.

Der er en slags spillemaskiner, men det kræver, at man bevæger sig, når man bruger dem.

Traktorkørsel og tyreridning

Inde i legehallen kører en lille, lyshåret dreng rundt med en traktor, der er fuldt læsset foran og bagpå med sandsække og en enkelt ko. Han aflæsser traktoren i traktorområdet og straks er han på vej ud igen med en ny ladning.

I forhallen spørger Niels Peder Enggaard Poulsen 6-årige Lukas fra Norge, om han ikke vil have en tur på rodeoturen.

Hurtigt får han pustet madrassen op, så man falder blødt, hvis man ikke kan holde fast, og Lukas bliver løftet op på rodeotyren af sin far.

Han kravler langsomt op.

Åbner munden og ser ret skrækslagen ud ved tanken om, at dyret under ham lige om lidt begynder at bevæge sig.

Men så flækker han i et smil.

Kort efter vil han dog ned igen.

Niels Peder Enggaard Poulsen stopper rodeotyren og en smilende Lukas bliver båret ned derfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Krondyr på flugt smadrede bil

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce