Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fri for fnidder og slingrekurs: Tidligere DF'er bliver formand for Nye Borgerlige

Allan Kølby fra Højmark er glad for, at det omsider er lykkedes at stifte en lokalafdeling for Nye Borgerlige, hvor han er ny formand. Han har tidligere været medlem af Dansk Folkeparti gennem flere år. Privatfoto
Allan Kølby fra Højmark er netop valgt som formand for den nystiftede lokalafdeling for Nye Borgerlige. Han har en aktiv fortid i Dansk Folkeparti ligesom andre i Nye Borgerliges bestyrelse.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der kommer et nyt parti på stemmesedlen til næste kommunalvalg.

Nye Borgerlige har netop fået en lokal partiforening i Ringkøbing-Skjern, og partiet har ambition om at få mindst en plads i det kommende byråd. Det fortæller den nyvalgte formand Allan Kølby.

-  Selvfølgelig håber vi på, at få en eller flere valgt ind. Nu kan vi læse i avisen, at Dansk Folkeparti frygter slet ikke at få valgt nogen. Så nu er der et alternativ, siger formanden.

Annonce

For tæt på Venstre

70-årige Allan Kølby har selv en fortid i Dansk Folkeparti, hvor han både har været byrådskandidat og medlem af dem lokale bestyrelse.

Han nåede at være medlem i sammenlagt 10 år, inden han forlod partiet i forbindelse med sidste års generalforsamling efter intern uro og dét, han selv betegner som illoyalitet overfor den daværende formand.

- For at sige det lige ud, så er jeg træt af fnidder og politisk slingrekurs hos Dansk Folkeparti. På landsplan går det ikke for godt, og lokalt sker der absolut ingenting. Og så synes jeg, at DF læner sig alt for meget op af Venstre. Derfor meldte jeg mig ud, fortæller han.

Annonce

Fem i bestyrelsen

Gennem et stykke tid har Jan Kristian Pedersen forsøgt at stable en afdeling for Nye Borgerlige på benene. Og efter to stiftende generalforsamlinger uden et fremmøde, der var stort nok til at etablere en bestyrelse på fem personer, lykkedes det i denne uge.


For at sige det lige nu, så er jeg træt af fnidder og politisk slingrekurs hos Dansk Folkeparti. På landsplan går det ikke for godt, og lokalt sker der absolut ingenting. Og så synes jeg, at DF læner sig alt for meget op af Venstre. Derfor meldte jeg mig ud

Allan Kølby, formand for Nye Borgerlige


Formand Allan Kølby er ikke alene om at have været medlem af Dansk Folkeparti. Også den nyvalgte næstformand hos Nye Borgerlige Steen Pranskau-Westermann har været aktiv, senest som formand for Dansk Folkeparti i Ringkøbing-Skjern. Den øvrige bestyrelse består af kasserer Morten Hansen, sekretær Helle Pranskau-Westermann og som menigt medlem Jan Kristian Pedersen.

Annonce

Ingen valgplakaterF

Nye Borgerlige skal nu ud og finde kandidater til kommunalvalget. Det er planen at gøre partiet synligt med arrangementer på gader og stræder - og måske helt droppe valgplakaterne, når den tid kommer.

Selv om partiet er nyt, så tæller afdelingen allerede 60 medlemmer, oplyser formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vaccination i alle kommuner, tak

Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce