Annonce
Udland

Fremtrædende russisk lgbt-aktivist fundet død

Olga Maltseva/Ritzau Scanpix
Venner af russisk regeringskritiker og lgbt-aktivist bekræfter, at hun er fundet død efter trusler.

Den fremtrædende russiske lgbt-aktivist Jelena Grigorjeva er søndag fundet død i den russiske by Sankt Petersborg med skader fra flere knivstik og tegn på kvælning.

Det skriver den britiske tv-station BBC.

Ifølge det lokale politi blev liget af den 41-årige kvinde fundet i en busk tæt på sit hjem.

Den dræbte kvindes pårørende har senere bekræftet, at der er tale om Jelena Grigorjeva, beretter det russiske nyhedssite Fontanka ifølge BBC.

Dinar Idrisov, der var ven til den dræbte og selv aktivist, skriver i et Facebook-opslag mandag, at han har mistet sin ven Jelena Grigorjeva, som blev brutalt dræbt tæt på sit hjem.

- På det seneste har hun været offer for vold og dødstrusler, skrev Dinar Idrisov ifølge BBC. Han tilføjer i samme opslag, at hun havde indgivet flere klager til politiet.

Politiet har ikke bekræftet, at Jelena Grigorjeva har været udsat for dødstrusler, og det er uvist, om drabet hænger sammen med, at hun var aktivist.

Ifølge Fontanka er en mistænkt blevet tilbageholdt i forbindelse med drabet på den 41-årige kvinde.

Som lgbt-aktivist kæmpede hun for rettigheder for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede.

Ud over at være lgbt-aktivist demonstrerede Jelena Grigorjeva ifølge BBC også imod Ruslands annektering af Krim-halvøen, dårlig behandling af indsatte i russiske fængsler og en række af andre menneskerettighedssager.

I januar sidste år blev den 53-årige russiske opposition-aktivist Konstantin Sinitsyn ifølge den britiske tv-station fundet død tæt på sit hjem i Sankt Petersborg.

Han døde af skader i hovedet. Ifølge politiet var der tale om et overfald.

I 2013 vedtog Rusland en lovgivning, der forbyder udbredelsen af, hvad der bliver beskrevet som homoseksuel propaganda.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Portræt For abonnenter

Jiesper er både elektriker, antropolog og en klimaforsker der kigger ind i en skræmmende fremtid

Annonce