Annonce
Skjern

Fremtidens ingeniører fløj med droner i Stauning Lufthavn

De studerende byggede i alt fem droner, som blev testet. Foto: Simon T. Andersen/ STA Media

STAUNING: Der blev skruet, studeret manualer og skruet igen, da omkring 40 ingeniørstuderende fra Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus Universitet i Herning brugte en dag på at bygge droner og på at få dem op at flyve.

Stauning Lufthavn lagde ankomsthal og landingsbane til, og det var ikke et helt tilfældigt valg af location. Dronearrangementet er nemlig en del af en resultatkontrakt mellem kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Skive, Struer og Ringkøbing-Skjern samt Aarhus Universitet i Herning om innovation og erhvervsudvikling i Midt- og Vestjylland.

Viceborgmester og formand for Erhvervs- og Vækstudvalget Søren Elbæk bød dronebyggerne velkommen til kommunen og Stauning Lufthavn.

- Droneteknologien har udviklet sig fra at være legetøj til at blive en afgørende teknologi for industrien. Der er ingen tvivl om, at erhvervslivet også her i Ringkøbing-Skjern Kommune kommer til at anvende ny droneteknologi og -flyvning i udviklingen af deres produkter, sagde han blandt andet. I løbet af dagen blev der bygget fem droner, som blev testet med asfalten på landingsbanen som sikker affyringsrampe.

De studerende er alle på kandidatniveau og vil i de kommende dage forblive i det Midt- og Vestjyske, hvor de skal arbejde med teknologibaseret forretningsudvikling i lokale virksomheder. I Ringkøbing-Skjern får virksomhederne Troldtekt, VST Industries og MaksiGrass besøg af hver deres hold af fremtidens ingeniører, som skal give et skræddersyet bud på en løsning af en konkret udfordring, som virksomhederne står med.

De studerende tager alle faget TBMI (Technological Business Model Innovation), hvor de studerende lærer at opbygge eller forbedre virksomheders forretningsmodeller med udgangspunkt i teknologi.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce