Annonce
Skjern

Fremragende reklame: Kendis-kokke skåler i vestjysk snaps på tv

I denne scene fra TV3-programmet 'Til middag hos' sender stjernekokken Kenneth Nielsen en buket verbale roser i retning mod destilleriet Lowlands i Stauning. Foto: TV3/'Til middag hos'
Destilleriet Lowlands har fået ubetalelig reklame på TV3, der i denne uge har inviteret fire stjernekokke med som deltagere i 'Til middag hos'-serien. De fire mænd skåler blandt andet i snaps fra Stauning.

Stauning: På en virksomhed som B&O kender de en hel del til begrebet product placement, der handler om at få en given vare til at tone frem på et biograflærred eller på fladskærmen hjemme i stuen.

Den slags er god reklame, og det koster ikke alverden; måske ingenting.

En flaske Burning Orange fra destilleriet Lowlands Denmark i Stauning koster 349 kroner inklusiv forsendelse. Og måske der snart tikker flere ordrer ind, for det vestjyske iværksætterforetagende har i denne uge fået temmelig god omtale på TV3:

- Man skulle nærmest tro, det var betalt product placement fra vores side, siger Anders Juhl Hansen, medejer af Lowlands Denmark.

Mandag aften fik han et overraskende tip fra en bekendt: Tænd lige for TV3 og se programmet 'Til middag hos.' Anders Juhl Hansen havde svært ved at tro, hvad han så og hørte.

I programmet har stjernekokken Kenneth Nielsen inviteret tre kolleger hjem i privaten i den sjællandske stationsby Hvalsø, hvor de til en start bliver budt på en drink ude i haven. Her siger værten blandt andet:

- Vi drikker Burning Orange fra Lowlands-destilleriet helt ude på vestkysten. Det virker bare rigtig godt med tonic.

Efter at have smagt på serveringen lyder der kommentarer som 'læskende' og 'frisk' fra gæsterne, der tæller Michael Museth, Henrik Jyrk og Patrick Godborg.

Annonce

Det er et skulderklap, at der er nogle, der går op i det her og synes, det er et godt produkt, vi laver. Det er vi voldsomt taknemmelige over

Anders Juhl Hansen, medejer, Lowlands Denmark

En god gave fra svigerfar

I 'Til middag hos'-udsendelsen popper den vestjyske snaps - brygget på ingredienser som bladskud fra røn, ovnbagte paradisæbler og smørristet rugbrød - op flere gange.

Kenneth Nielsen, der er udlært på Danmarks første restaurant med to Michelin-stjerner, Kommandanten, fortæller eksempelvis, at han er nysgerrig på dufte og smage. Fra sit righoldige barskab præsenterer han derfor ... en flaske Burning Orange:

- Den her har jeg fået fornylig af min søde svigerfar. Det smager bare pivhamrende sindssygt ... den er jeg meget, meget glad for, siger Kenneth Nielsen i den bedste sendetid.

Den slags luner på destilleriet hos Anders Juhl Hansen og makkeren Henrik Agger:

- Det er et skulderklap, at der er nogle, der går op i det her og synes, det er et godt produkt, vi laver. Det er vi voldsomt taknemmelige over, siger Anders Juhl Hansen.

Han gør det klart, at de rosende ord naturligvis har større vægt, når det kommer fra personer, der vitterligt ved, hvad de taler om. Det havde ikke været helt det samme, hvis påskønnelsen kom fra en 'Paradise Hotel'-deltager eller en falmet popsanger.

Små hemmeligheder på vej

Som prikken over i'et i Burning bliver Lowlands-snapsen også fremhævet i de scener, hvor Kenneth Nielsen står ved sit køkkenbord. For på en skabslåge lige ved siden af kokken hænger et print af det indstik, der følger med i en handel hos Stauning-virksomheden; i dette tilfælde tekst og foto, der fortæller om den 44 procent stærke snaps med en snert af brændte appelsiner.

Og, nå ja, så er der også lige en scene, hvor de tre gæster stikker næsen i den buttede flaske og konstaterer, at indholdet 'dufter dejligt.'

Makkerparret hos Lowlands er vildt glade for omtalen, men Juhl og Agger holder benene på jorden:

- Det er svært at måle effekten af den slags. Det er jo ikke sådan, at vores webshop er lagt ned på grund af det her. Det er ikke noget, man bare lige brager igennem med, siger Anders Juhl Hansen om sortimentet, der indtil videre også omfatter akvavitten 'Lost and Found' og snapsen 'The Forbidden':

- Men vi har små hemmeligheder på vej.

Makkerparret Henrik Agger (t.v.) og Anders Juhl Hansen præsenterede i november 2018 den første aftapning på deres destilleri, Lowlands Denmark, hvor der lige nu arbejdes på udvikling af nye produkter. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Medejer af Lowlands Denmark præsenterer her et eksemplar af snapsen Burning Orange, der har fået sin smag via ingredienser som bladskud fra røn, ovnbagte paradisæbler og smørristet rugbrød. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce