Annonce
Skjern

Fremragende reklame: Kendis-kokke skåler i vestjysk snaps på tv

I denne scene fra TV3-programmet 'Til middag hos' sender stjernekokken Kenneth Nielsen en buket verbale roser i retning mod destilleriet Lowlands i Stauning. Foto: TV3/'Til middag hos'
Destilleriet Lowlands har fået ubetalelig reklame på TV3, der i denne uge har inviteret fire stjernekokke med som deltagere i 'Til middag hos'-serien. De fire mænd skåler blandt andet i snaps fra Stauning.

Stauning: På en virksomhed som B&O kender de en hel del til begrebet product placement, der handler om at få en given vare til at tone frem på et biograflærred eller på fladskærmen hjemme i stuen.

Den slags er god reklame, og det koster ikke alverden; måske ingenting.

En flaske Burning Orange fra destilleriet Lowlands Denmark i Stauning koster 349 kroner inklusiv forsendelse. Og måske der snart tikker flere ordrer ind, for det vestjyske iværksætterforetagende har i denne uge fået temmelig god omtale på TV3:

- Man skulle nærmest tro, det var betalt product placement fra vores side, siger Anders Juhl Hansen, medejer af Lowlands Denmark.

Mandag aften fik han et overraskende tip fra en bekendt: Tænd lige for TV3 og se programmet 'Til middag hos.' Anders Juhl Hansen havde svært ved at tro, hvad han så og hørte.

I programmet har stjernekokken Kenneth Nielsen inviteret tre kolleger hjem i privaten i den sjællandske stationsby Hvalsø, hvor de til en start bliver budt på en drink ude i haven. Her siger værten blandt andet:

- Vi drikker Burning Orange fra Lowlands-destilleriet helt ude på vestkysten. Det virker bare rigtig godt med tonic.

Efter at have smagt på serveringen lyder der kommentarer som 'læskende' og 'frisk' fra gæsterne, der tæller Michael Museth, Henrik Jyrk og Patrick Godborg.

Det er et skulderklap, at der er nogle, der går op i det her og synes, det er et godt produkt, vi laver. Det er vi voldsomt taknemmelige over

Anders Juhl Hansen, medejer, Lowlands Denmark

En god gave fra svigerfar

I 'Til middag hos'-udsendelsen popper den vestjyske snaps - brygget på ingredienser som bladskud fra røn, ovnbagte paradisæbler og smørristet rugbrød - op flere gange.

Kenneth Nielsen, der er udlært på Danmarks første restaurant med to Michelin-stjerner, Kommandanten, fortæller eksempelvis, at han er nysgerrig på dufte og smage. Fra sit righoldige barskab præsenterer han derfor ... en flaske Burning Orange:

- Den her har jeg fået fornylig af min søde svigerfar. Det smager bare pivhamrende sindssygt ... den er jeg meget, meget glad for, siger Kenneth Nielsen i den bedste sendetid.

Den slags luner på destilleriet hos Anders Juhl Hansen og makkeren Henrik Agger:

- Det er et skulderklap, at der er nogle, der går op i det her og synes, det er et godt produkt, vi laver. Det er vi voldsomt taknemmelige over, siger Anders Juhl Hansen.

Han gør det klart, at de rosende ord naturligvis har større vægt, når det kommer fra personer, der vitterligt ved, hvad de taler om. Det havde ikke været helt det samme, hvis påskønnelsen kom fra en 'Paradise Hotel'-deltager eller en falmet popsanger.

Annonce

Små hemmeligheder på vej

Som prikken over i'et i Burning bliver Lowlands-snapsen også fremhævet i de scener, hvor Kenneth Nielsen står ved sit køkkenbord. For på en skabslåge lige ved siden af kokken hænger et print af det indstik, der følger med i en handel hos Stauning-virksomheden; i dette tilfælde tekst og foto, der fortæller om den 44 procent stærke snaps med en snert af brændte appelsiner.

Og, nå ja, så er der også lige en scene, hvor de tre gæster stikker næsen i den buttede flaske og konstaterer, at indholdet 'dufter dejligt.'

Makkerparret hos Lowlands er vildt glade for omtalen, men Juhl og Agger holder benene på jorden:

- Det er svært at måle effekten af den slags. Det er jo ikke sådan, at vores webshop er lagt ned på grund af det her. Det er ikke noget, man bare lige brager igennem med, siger Anders Juhl Hansen om sortimentet, der indtil videre også omfatter akvavitten 'Lost and Found' og snapsen 'The Forbidden':

- Men vi har små hemmeligheder på vej.

Makkerparret Henrik Agger (t.v.) og Anders Juhl Hansen præsenterede i november 2018 den første aftapning på deres destilleri, Lowlands Denmark, hvor der lige nu arbejdes på udvikling af nye produkter. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Medejer af Lowlands Denmark præsenterer her et eksemplar af snapsen Burning Orange, der har fået sin smag via ingredienser som bladskud fra røn, ovnbagte paradisæbler og smørristet rugbrød. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Navne For abonnenter

Corona kostede hendes fars liv: Nu har Inge skrevet en kogebog sammen med sin mor

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Han går fra 800 til 5000 kvadratmeter: Mr. Beef kan sagtens bruge al pladsen i ny fabrik

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Spjald blev hjemby for produktion af kjoler og 40 nye arbejdspladser - og andre glimt fra Gamle Dage

Debat

Raunonia: Udsigten over fjorden er en fælles værdi

Skjern

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Bonnichsen i klumme: Efterretningsvæsenet i Danmark ligger i ruiner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Stigende elpriser tvinger sommerhusbureau til nytænkning: Lejerne må betale, hvad strømmen reelt koster

Sport

Gidsel bliver på hotellet under træning efter slag i maven

Ringkøbing

Fra rengøringsmedarbejder til kurbadschef: 24-årig rumæner har gjort lynkarriere på Hotel Fjordgården

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Ringkøbing Håndbold

Fra Okinawa til Vestjylland: Japansk træner i praktik i Ringkøbing Håndbold

Skjern For abonnenter

Kom med på læsehunden Frejas første arbejdsdag: Firbenet skal hjælpe børn med at blive bedre til at læse

Ringkøbing-Skjern

Overlader sit livsværk til nevø: 25 år efter grisehytte-eventyr er Torben Poulsen klar til et nyt kapitel

Annonce