Fodbold

Fremragende kamp af BK Klitten

Frederik Backs scorede til slutresultatet 5-1 for BK Klitten ude mod Faster/Hanning. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Måske var det blevet spændende, hvis Faster/Hannings Rasmus Storgaard Hansen havde reduceret til 3-2 i starten af anden halvleg, men han brændte et straffespark, og så vandt BK Klitten fortjent 5-1 i serie 3.

Astrup: Der var ikke meget 'kom maj du søde milde' over det fredag aften i Astrup, hvor Faster/Hanning spillede hjemme i serie 3 mod BK Klitten. For der var noget, der lignede kuling fra nordvest, der var omkring tre graders varme, og der var byger med hagl og regn.

Ja man kan vel sige, det var rigtigt Hvide Sande-vejr. Denne gang var forskellen bare, at det var Klittens trænere og udskiftningsspillere, der stod med vinden og kulden lige i snotten i modsætning til, når de spiller på hjemmebane.

Og forholdene passede Klitten bedst. De spillede langs jorden, de lod bolden gøre arbejdet, de arbejdede hårdt, og de skabte chancer på stribe. Derfor kunne man ikke sætte en finger på deres sejr på 5-1.

Klitten var effektive fra start. Efter 14 minutter sendte Jacob Vandborg en meget flot stikning frem til Jeppe Bækbo, der alene igennem scorede sikkert til 1-0. Fem minutter senere tog Mathias Hansen chancen med afslutning fra lang afstand. Bolden strøg over hjemmeholdets målmand Christian Alstrup, der så skidt ud i den situation.

Efter Philip Bay Thøgersen havde sendt bolden på stolpen i godt angreb, blev det 3-0 efter en lille halv time. Andreas Jensen sendte en god bold ud i højre side til Frederik Backs, der resolut sendte en flad bold ind foran mål til en fremstormende Mathias Hansen, der scorede sikkert til 3-0.

Faster/Hanning var helt væk - altså ind til Jeppe Bækbo havde en skidt aflevering bagud på banen. Den gik til hjemmeholdets Kasper Moesgaard, der udnyttede foræringen til scoring til 3-1.

Hvis Faster/Hanning skulle have skabt spænding, skulle de have udnyttet det straffespark, Jacob Vandborg begik mod Kasper Moesgaard et par minutter efter pausen. Men en velspillende Mads Svendsen i Klittens mål reddede let et svagt straffespark fra Rasmus Storgaard Hansen.

Derfra styrede Klitten kampen. De spillede mere end nydeligt, og de skabte mange målchancer i forsøget på at lukke kampen. Men Christian Alstrup fik oprejsning med flere meget fine redninger, så målet til 4-1 kom først efter en times spil. Et hjørnespark fra Philip Thøgersen kunne Mathias Hansen nærmest trampe i mål fra meget kort afstand.

Så var kampen lukket. Et kvarter før tid blev det 5-1, da Frederik Backs fikst scorede på en friløber efter aflevering fra Andreas Jensen.

Det var koldt, men fodbolden fejlede ingenting.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce