Annonce
Læserbrev

Fremragende forslag: Et varmt velkommen til at sætte valgfagene fri

Læserbrev: 3615 skoleledere har med Skolelederforeningen som afsender udarbejdet 40 forslag til forbedringer af folkeskolen. Jeg vil gerne fremhæve ”Sæt valgfagene fri igen”, som uddybes således: ”Den nye lov om valgfag og obligatorisk praksisfaglighed binder for meget. Skolens leder skal sammen med skolebestyrelsen have en større fleksibilitet til at oprette valgfag, og evt. linjer, ud fra skolens behov.”

Et fremragende forslag, hvis du spørger mig. Og det bakkes endda op af undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, som til Skolelederforeningens årsmøde i Bella Centret i København for nylig udtrykte stor begejstring. "Og vi skal sætte valgfagene fri. Det er både spændende og vigtigt og noget, vi skal gå til. Altså, der er jo noget i det med at give lov til at lave folkeskoler, der kan noget særligt. Det gør også, at nogle unge mennesker får lov til at gøre noget, de faktisk synes er sjovt", lød det fra Pernille Rosenkrantz-Theil.

Så bliver man rigtig håbefuld. Ikke bare på skolernes vegne, men også på idrætsforeningernes vegne. For valgfagene er vigtige for vores foreninger. Det er vores overbevisning hos DGI Vestjylland, at det er den rigtige vej at sætte valgfagene fri. Ved igen at åbne for valgfag, som styrker samarbejdet mellem skole og foreningslivet, så kommer vi tættere på de ønskede 45 minutters bevægelse om dagen. Men hvordan nu det? Jo, oplagte valgfag er forskellige unglederuddannelser målrettet 6. og 7. klasser i folkeskolerne.

Når man uddanner 6. og 7. klasseselever til at lede og træne elever i skolens SFO og børnehave i mange forskellige idrætter, er jeg overbevist om, at vi kan give børnene en livslang vane med motion. Samtidig tror jeg på, at vi styrker de ældre elever ved at tro på dem og give dem en forsmag på at være ledere.

Den kæmpe sidegevinst ved, at vi samtidig skaber fremtidens ledere i foreningslivet, som kan drive det hele videre, er kun ekstra dejligt. Så et varmt velkommen til Skolelederforeningens forslag om at sætte valgfagene fri. For det fortjener alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce