Annonce
Hvide Sande

Fremragende DM på kabelbanen - med masser af lokale medaljer

Wakeboarder Jakob Sally ved kabelparken i Hvide Sande. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Der blev hængt metal af alle slags om halsen på wakeboardere fra den lokale klub - og opbakningen fra Hvide Sande var stor.

Hvide Sande: Det var under en skinnende sol, at der fredag og lørdag blev holdt danmarksmesterskaber i wakeboard på kabelbanen i Hvide Sande.

En storsmilende formand for Hvide Sande Kabel Klub mødte Dagbladet, da finalerne var blevet skudt i gang søndag.

- Det er perfekt vejr, solen skinner, og der er nordvestenvind. Hvis vinden kommer fra øst som i den seneste tid, kan dønningerne være høje, fortalte formand Allan Bareuther.

Annonce

Lokale medaljetagere ved DM i wakeboard

  • Katrine Hougaard, sølv, open ladies
  • Nuchalee Thongjan-up, guld, masters ladies
  • Jakob Sally, sølv, open men
  • Mikkel Elbæk, bronze, boys
  • Tobias Sørensen, bronze, junior men
  • Jeppe Ankerstjerne, bronze, masters men
  • Kenneth Uttenthal Bareuther, sølv, veterans men
  • Ole Klemmensen, bronze, veterans men
  • Viktor Bøndergaard, bronze, features only
  • Jakob Sally, sølv, wakeskate

Torden kunne drille

I HSKK var man eller begyndt at være nervøs i dagene op til DM, onsdag og torsdag var nemlig præget af kraftige byger og tordenvejr - og der er bestemt ikke kabelvejr, forklarer næstformand i klubben Jakob Sally.

- En af dagene var vi nødt til at lukke banen i 45 minutter, for vi kan ikke køre, når det tordner, for lynet kan slå ned i banen. Det har jeg selv prøvet i Tyskland, og selvom der ikke skete noget, så er det ikke sjovt. Og al strømmen ryger, fortalte næstformanden, der selv stillede op i tre discipliner ved weekendens DM.

Det endte da også med en række medaljer til de lokale wakeboardere fra Hvide Sande Kabelklub - både af guld, sølv og bronze (se faktaboks)

Stor lokal opbakning

Tordenvejret var ikke det eneste, der var ved at skabe problemer for afholdelsen af DM i Hvide Sande. Kort før konkurrencen skulle starte, trak en af hovedsponsorerne sig.

- Feriepartner tog heldigvis over med det samme. De var der bare som et lyn fra en klar himmel. Det er stort, at Feriepartner bakker op på den måde, og man bliver glad og stolt over lokalområdet, når sådan noget kan lade sig gøre, sagde Allan Bareuther.

På deltagerlisten var der også flere norske deltagere at finde, selvom der var tale om danmarksmesterskaberne. Og det er helt efter bogen, forklarer Jakob Sally.

- Nordmændene må gerne sejle med, og de må godt få præmien, hvis de vinder en finale - de må bare ikke få medaljer. Hvis en nordmand vinder, så fortsætter medaljen bare ned ad i rækken, til man rammer en dansker, sagde Jakob Sally.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se listen - så mange er indskrevet på kommunens skoler: Flere folkeskoler med færre end 10 elever i 0. klasse

Annonce