Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fremgang på 63 procent: Der er rift om sommerhusene på vestkysten

I kun to andre kommuner blev der i 2020 solgt flere sommerhuse end i Ringkøbing-Skjern. Det var i kommunerne Odsherred og Gribskov, der begge ligger på Sjælland. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kun i kommunerne Odsherred og Gribskov blev der i 2020 solgt flere huse end i Ringkøbing-Skjern.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Sidste år blev der solgt rekordmange sommerhuse i Ringkøbing-Skjern Kommune. 984 sæt nøgler skiftede ejermand, og sammenlignet med 2019 - hvor der blev indgået 603 handler - er der tale om en fremgang i salget på 63 procent.

De mange handler placerer den vestjyske kystkommune på en tredjeplads over kommuner med bedst gang i salget.

Kun i kommunerne Odsherred og Gribskov blev der i 2020 solgt flere huse end i Ringkøbing-Skjern. Salgstallene for de to kommuner i Nordsjælland viser, at der dér blev solgt henholdsvis 1422 og 1016 sommerhuse, hvilket giver vækstrater på 38 og 37 procent.

I bunden af listen, som er udarbejdet af ejendomsmæglerkæden Home, ligger Gladsaxe og Glostrup, hvor der hvert sted blot blev solgt et enkelt sommerhus i 2020:

- Selvfølgelig er der en verden til forskel. Nogle kommuner er dybt afhængige af sommerhusejerne og ikke mindst de mange turister, der hvert år booker millioner af overnatninger, mens andre kommuner har ganske få boliger med sommerhusstatus, siger kommunikationskonsulent hos Home, Michael Dalsager, i en pressemeddelelse.


Nogle kommuner er dybt afhængige af sommerhusejerne og ikke mindst de mange turister, der hvert år booker millioner af overnatninger.

Michael Dalsager, kommunikationskonsulent hos Home


Annonce

Tæt på vand og natur

Varde Kommune - som sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune - står bag turismesamarbejdet Destination Vesterhavet, ligger nummer seks på listen over flest sommerhushandler sidste år: 647 og en fremgang på 39 procent.

I det vestjyske ligger kommunerne Struer, Holstebro og Lemvig også godt til med vækstrater på henholdsvis 62, 86 og 117 procent.

- Danmark er et land med meget kyst, og det er noget af det mest attraktive for mange sommerhusejere, sommerhuskøbere og sommerhuslejere. Nærhed til vandet og natur er noget, der trækker i allerflest. Så der er mange muligheder i vores land - og det er bestemt til at betale, hvis du søger lidt væk fra de kendte hotspots og husene med direkte havudsigt eller klit i forhaven, siger Michael Dalsager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Feriehusudlejere ser frem til flere danskere - men glæder sig til de stabile tyskere

Annonce