Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fremgang på 63 procent: Der er rift om sommerhusene på vestkysten

I kun to andre kommuner blev der i 2020 solgt flere sommerhuse end i Ringkøbing-Skjern. Det var i kommunerne Odsherred og Gribskov, der begge ligger på Sjælland. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kun i kommunerne Odsherred og Gribskov blev der i 2020 solgt flere huse end i Ringkøbing-Skjern.

Ringkøbing-Skjern: Sidste år blev der solgt rekordmange sommerhuse i Ringkøbing-Skjern Kommune. 984 sæt nøgler skiftede ejermand, og sammenlignet med 2019 - hvor der blev indgået 603 handler - er der tale om en fremgang i salget på 63 procent.

De mange handler placerer den vestjyske kystkommune på en tredjeplads over kommuner med bedst gang i salget.

Kun i kommunerne Odsherred og Gribskov blev der i 2020 solgt flere huse end i Ringkøbing-Skjern. Salgstallene for de to kommuner i Nordsjælland viser, at der dér blev solgt henholdsvis 1422 og 1016 sommerhuse, hvilket giver vækstrater på 38 og 37 procent.

Annonce

I bunden af listen, som er udarbejdet af ejendomsmæglerkæden Home, ligger Gladsaxe og Glostrup, hvor der hvert sted blot blev solgt et enkelt sommerhus i 2020:

- Selvfølgelig er der en verden til forskel. Nogle kommuner er dybt afhængige af sommerhusejerne og ikke mindst de mange turister, der hvert år booker millioner af overnatninger, mens andre kommuner har ganske få boliger med sommerhusstatus, siger kommunikationskonsulent hos Home, Michael Dalsager, i en pressemeddelelse.


Nogle kommuner er dybt afhængige af sommerhusejerne og ikke mindst de mange turister, der hvert år booker millioner af overnatninger.

Michael Dalsager, kommunikationskonsulent hos Home


Tæt på vand og natur

Varde Kommune - som sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune - står bag turismesamarbejdet Destination Vesterhavet, ligger nummer seks på listen over flest sommerhushandler sidste år: 647 og en fremgang på 39 procent.

I det vestjyske ligger kommunerne Struer, Holstebro og Lemvig også godt til med vækstrater på henholdsvis 62, 86 og 117 procent.

- Danmark er et land med meget kyst, og det er noget af det mest attraktive for mange sommerhusejere, sommerhuskøbere og sommerhuslejere. Nærhed til vandet og natur er noget, der trækker i allerflest. Så der er mange muligheder i vores land - og det er bestemt til at betale, hvis du søger lidt væk fra de kendte hotspots og husene med direkte havudsigt eller klit i forhaven, siger Michael Dalsager.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Sport

Trods kritik af Qatar fra hele verden tager Arne og Videbæk-Dannebrog til VM: - Qatar gør alt forkert, men det er ikke min kamp

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti, men 40 procent stemte imod ham

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Annonce