Annonce
Tarm

Frem med nål og tråd: Lokalt broderiprojekt kommer til at vare 400 timer henover efteråret

Tove Lauritsen, der er bestyrer af kulturhuset Mejeriet i Tarm, har sammen med Bitten Mikkelsen lavet tegningerne til det store projekt, som bliver lokalt hele vejen igennem. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Tarm Kirke trænger til en ny messehagel, og i midten af august går 10 brodøser i gang med arbejdet, der kommer til at tage meget tid.

TARM: En messehagel, der er ved at falde fra hinanden, er ikke optimalt for hverken præst eller menighed, og det er i den stand, Tarm Kirkes grønne messehagel er. Det bliver der nu gjort noget ved, mens kirken er lukket på grund af restaurering.

For cirka to år siden blev der nedsat en arbejdsgruppe, der skulle kigge på muligheden for at få en ny grøn messehagel, og arbejdsgruppen havde et stort ønske om, at det skulle være et lokalt projekt fra ide til færdig messehagel.

De to lokale billedkunstnere Bitten Mikkelsen og Tove Lauritsen blev inviteret til et møde og fik opgaven sammen at lave et oplæg. De fik også at vide, at de skulle tage udgangspunkt i altertavlen.

Annonce

Det har været en lang proces fra starten med skitser, farvesammensætning, størrelse og meget andet, men nu er projekt klar til at blive præsenteret for menigheden.

Samtidig er 10 lokale brodøser i gang med at lære det lille sting ”Petit point”, som motivet skal syes med og prøve at brodere med hørgarn, hvilket ikke er den nemmeste opgave.

De har haft den første øveaften, og Kirsten Kolby, der klarer undervisningen, regner med tre øveaftner sammen, og så kan brodøserne ellers øve derhjemme hver for sig.

Kræver mange timer

Selve broderiet går i gang i midten af august, og det er beregnet, at der skal syes cirka 110.000 sting og bruges omkring 400 timer, hvilket svarer til 40 timer per frivillig.

Der er søgt fonde til projektet, og til den første messehagel er der kommet 35.000 kroner ind, dels fra Landbobanken og Frode Madsens Fond.

Når broderiet er færdigt, skal det monteres og sys en messehagel, hvilket den frivillige sygruppe står klar til.


Broderiet går i gang i midten af august, og det er beregnet, at der skal syes cirka 110.000 sting og bruges omkring 400 timer, hvilket svarer til 40 timer per frivillig.


Som en lille erkendtlighed tager de 10 til Koldinghus i september, hvor de skal sidde og brodere på messehagelen i fire timer, så interesserede kan kigge med.

Samtidig skal de se Dronningens private broderier, hvor langt hovedparten er syet med det samme sting, der skal bruges på den nye messehagel.

Bitten Mikkelsen og sognepræst Peder-Henning Søderstjerna prøver designet på det, der senere skal blive en messehagel. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce