Annonce
Ringkøbing

Frem i rampelyset: Unge musikere får chancen for at komme på turné

Ni unge bands får i efteråret en unik chance for at optræde på nogle af de etablerede scener rundt om i den midtjyske region - fra Grenå i øst til Ringkøbing i vest. Foto: Lydlös
Sammen med otte andre spillesteder er Generator i Ringkøbing med i et nyt projekt, 'Frekvens Tour,' der henvender sig til sangere og musikere mellem 15 og 25 år.

Ringkøbing: I selskab med otte andre spillesteder i Jylland slår Generator i Ringkøbing nu på tromme for et nyt, regionalt samarbejde, der skal give unge musikere muligheden for at smage på turnélivet.

'Frekvens Tour' er titlen på projektet, der skydes i gang i efteråret 2020. Målgruppen er bands og unge musikere i alderen 15-25 år, der skriver deres egen musik, og som er klar til at spille for et nyt publikum på nogle af de større spillesteder.

På Generators hjemmeside er der netop blevet åbnet for en ansøgningsrunde, der løber frem til 5. juni.

Efter tilmeldingsfristen vil et panel af personer fra de medvirkende spillesteder udvælge ni orkestre, der skal deltage i første udgave af 'Frekvens Tour' til september.

- Med 'Frekvens Tour' ønsker vi at støtte og udvikle de unge, musikalske talenter, der er i vores lokalområder - blandt andet ved at give dem muligheden for at komme ud at spille i professionelle rammer for et publikum, der ikke kender dem i forvejen, siger Anton Bjerg, der er daglig leder af Generator i Ringkøbing:

- Det er vigtigt for os at give de lokale bands og musikere mulighed for at udvikle sig og at blive dygtige, for i sidste ende er det jo de unge musikere, der er den næste generation, der skal stå på vores scener og levere god musik og nye sange til publikum. På denne måde hjælper vi morgendagens sangskrivere og musikere, tilføjer Anton Bjerg.

Annonce

Det er vigtigt for os at give de lokale bands og musikere mulighed for at udvikle sig og at blive dygtige, for i sidste ende er det jo de unge musikere, der er den næste generation, der skal stå på vores scener og levere god musik og nye sange til publikum.

Anton Bjerg, daglig leder af spillestedet Generator

Økonomi og god lyd

Udover at komme ud at spille bliver de ni udvalgte bands også præsenteret for en række forskellige workshops, der kan hjælpe de unge med at udvikle deres musik og deres sceneoptræden.

Ligeledes er det et mål at klæde deltagerne i 'Frekvens Tour' på til at forstå musikbranchen generelt.

De udvalgte musikere vil også blive coachet i markedsføring, økonomi, teknik og god lyd til livekoncerter.

Det hele ender ud i, at de ni bands hver især kommer til at spille tre koncerter på professionelle spillesteder i regionen.

'Frekvens Tour'-koncerterne kan i løbet af september 2020 opleves på disse spillesteder: Fermaten i Herning, Paletten i Viborg, Kulisselageret i Horsens, Kedelhuset i Silkeborg, Generator i Ringkøbing, Subhuset i Holstebro, Pavillonen i Grenå, Turbinen i Randers og Bakkehuset i Ikast.

'Frekvens Tour' er støttet af Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce