112

Fredelig festival: 10 sager om uorden, to om vold - men der kommer nok flere

Ikke usædvanligt mange politisager på Bork Festival. Foto: Jørgen Kirk.

Bork: Ifølge politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing forløb Bork Festival relativt fredelig.

- Vi har haft omkring 10 sager med overtrædelser af ordensbekendtgørelsen - altså uorden. Vi har haft to voldssager, men der kommer nok en til to mere. Ellers har vi lidt narkosager, som vi er ved at samle op på, så vi finder ud af lidt senere, hvor mange der er. Det er ikke noget usædvanligt. Det er faktisk ikke så mange sager, når man tænker på, hvor mange mennesker der er, siger han.

Fredag morgen klokken 8.25 fik lokalpolitiet en anmeldelse fra Min Købmand i Bork Havn. En 16-årig dreng fra Ulfborg opførte sig aggressivt, og han blev sigtet for vold mod tre andre personer. Optøjerne startede på festivalpladsen, og den unge mand fulgte efter de tre personer til hen til købmanden.

Lørdag morgen klokken 5.15 blev tre personer på Bork Festival sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. En 21-årig og en 20-årig fra Ølgod var kommet op at slås med en 40-årig fra Sønderborg.

Derudover har lokalpolitiet fået en anmeldelse om vold. En kvinde fra Bramming var på Bork Festival med sin kæreste. På et tidspunkt bliver de to impliceret i et slagsmål, da kæresten vil skille en slåskamp ad.

- Kvinden bliver pludselig ramt i hovedet. Enten af noget eller af nogen. Hun går i hvert fald ud som et lys, og hun kommer en tur på sygehuset. Ingen kan på nuværende tidspunkt fortælle, hvad der er sket, og hvad der har ramt hende. Det skal vi se, om vi kan opklare, siger Bjarne Højgaard.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce