Annonce
112

Fredelig festival: 10 sager om uorden, to om vold - men der kommer nok flere

Ikke usædvanligt mange politisager på Bork Festival. Foto: Jørgen Kirk.

Bork: Ifølge politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing forløb Bork Festival relativt fredelig.

- Vi har haft omkring 10 sager med overtrædelser af ordensbekendtgørelsen - altså uorden. Vi har haft to voldssager, men der kommer nok en til to mere. Ellers har vi lidt narkosager, som vi er ved at samle op på, så vi finder ud af lidt senere, hvor mange der er. Det er ikke noget usædvanligt. Det er faktisk ikke så mange sager, når man tænker på, hvor mange mennesker der er, siger han.

Fredag morgen klokken 8.25 fik lokalpolitiet en anmeldelse fra Min Købmand i Bork Havn. En 16-årig dreng fra Ulfborg opførte sig aggressivt, og han blev sigtet for vold mod tre andre personer. Optøjerne startede på festivalpladsen, og den unge mand fulgte efter de tre personer til hen til købmanden.

Lørdag morgen klokken 5.15 blev tre personer på Bork Festival sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. En 21-årig og en 20-årig fra Ølgod var kommet op at slås med en 40-årig fra Sønderborg.

Derudover har lokalpolitiet fået en anmeldelse om vold. En kvinde fra Bramming var på Bork Festival med sin kæreste. På et tidspunkt bliver de to impliceret i et slagsmål, da kæresten vil skille en slåskamp ad.

- Kvinden bliver pludselig ramt i hovedet. Enten af noget eller af nogen. Hun går i hvert fald ud som et lys, og hun kommer en tur på sygehuset. Ingen kan på nuværende tidspunkt fortælle, hvad der er sket, og hvad der har ramt hende. Det skal vi se, om vi kan opklare, siger Bjarne Højgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

EU. Fiskeriet skal med i Brexit-aftalen

Læserbrev: I disse dage dominerer Brexit-forhandlingerne EU. Og det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, særligt det danske fiskeri, hvis ikke der landes en aftale. Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af partiskel står sammen om at få en aftale med briterne, der tager højde for fiskeriet. Forleden besøgte vi Thyborøn Havn. Et besøg der affødte to vigtige erkendelser. Først og fremmest, at der skal meget til at slå de vestjyske fiskere og havnearbejdere ud af kurs. Der er fuld gang i fiskeriet og handlen i Thyborøn. Men også at truslen fra Brexit hænger som en mørk sky over havnen. Truslen er ikke ny. Om nogen, er vores danske fiskere blandt dem, der følger Brexit-cirkusset allernærmest, og det er med god grund. De danske fiskere fanger omkring 40 procent af deres fisk i britisk farvand, og omkring 30 procent af deres indkomst stammer fra selv samme områder. Uanset om Brexit bliver hårdt eller blødt, vil Storbritannien få status af at være tredjeland i forhold til EU. Hvis ikke vi lander en Brexit-aftale, der tager højde for fiskerierhvervet, vil det få fatale konsekvenser ikke blot for fiskerne fra Thyborøn, men for alle danske fiskere og de følgeerhverv, som fiskeriet skaber. En rapport fra Aalborg Universitet viser, at vi med det værst tænkelige scenarie alene i fiskeribranchen vil miste knap 1000 jobs samt næsten en milliard kroner i indtægter. Det vil være katastrofalt for særligt nord- og vestjyske havnebyer som Thyborøn. Dog er der plads til forsigtig optimisme. Selv for to vestjyder som os. EU står nemlig sammen på tværs af lande og partiskel. For nylig vedtog vi en aftale i Europa-Parlamentet, der forlænger den nuværende ordning, så briterne fortsat kan fiske i EU's farvand. Det betyder også, at vi kan fiske i deres farvand næste år, selvom det skulle blive et hårdt Brexit. EU er klar til at lave en aftale for fiskerne, hvis briterne er. Briterne har selv meget at tabe ved en Brexit-aftale, der ikke tager højde for fiskerierhvervet. Får vi ikke adgang til britisk farvand, får briterne heller ikke adgang til at sælge fisk til resten af Europa. EU kan virke fjernt og bureaukratisk. Men Brexit får virkelige konsekvenser for virkelige mennesker. Som vestjyske repræsentanter i EU vil vi gøre alt, der står i vores magt, for at sikre en Brexit-aftale, der beskytter vores danske fiskere.

Annonce