Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fredagens smittetal: Fem personer er testet positiv for coronavirus

Fra næste uge bliver der sendt en coronabil på gaden, som skal teste raske ansatte i ældreplejen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Efter en dag uden nye coronasmittede bidrager Ringkøbing-Skjern endnu en gang til den stigende kurve.

Ifølge tal fra Statens Serum Institut fredag er der de seneste døgn fundet fem nye tilfælde. Det betyder, at der i løbet af syv dage er konstateret i alt 26 nye tilfælde.

For otte dage siden konstaterede man det hidtil største antal personer med en positiv coronatest, da ikke mindre end 13 blev meldt smittede på ét døgn i kommunen.

Borgmester Hans Østergaard (V) har da også opfordret til at tage situationen meget alvorlig. Fredag formiddag deltog han i et fælles pressemøde med politidirektør Helle Kyndesen fra Midt- og Vestjyllands Politi, hvor de begge opfordrede til ekstra forsigtig adfærd.

I Ringkøbing-Skjern vil man nu intensivere testmulighederne for de ansatte i ældreplejen. Det betyder blandt andet, at der fra tirsdag i næste uge kommer en særlig testbil på gaden, som skal teste det raske personale uden symptomer.

Borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune kan blive testet på Sundhedshuset i Ringkøbing og Sundhedscentret i Tarm.

Statens Serum Institut har tidligere bekræftet over for Dagbladet, at det kun er personer med folkeregisteradresse i Ringkøbing-Skjern Kommune, der fremgår af kommunens coronatal. Personer med bopæl andetsteds, der testes positive, mens de holder sig her i kommunen, vil derfor ikke fremgå af smittetallene for Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyretransport-chauffører stiller minister ultimatum: Henvend dig inden tirsdag, eller vi nægter at arbejde

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Annonce