Annonce
Ringkøbing

Frank og Kent fra Vestas var med til at cykle 5,9 millioner hjem til et godt formål: Frank startede med at sælge lidt øl

64-årige Frank Nielsen er glad for, at han - via sit job hos Vestas - fik mulighed for at deltage i et cykelevent, hvor det primære formål var at indsamle penge til fordel for Scleroseforeningen. Foto: Scleroseforeningen
Frank Nielsen fra Ringkøbing og Kent Madsen fra Videbæk har netop deltaget i en cykelrejse til Frankrig, hvor det overordnede mål var at indsamle penge ind til fordel for Scleroseforeningen.

Ringkøbing: I cykelsportens verden har Frank Nielsen det, man kalder 'gode ben.' Han er 64, og i tiden fra nytår og frem til midten af september kørte han flere end 13.000 kilometer på sin racercykel.

Det er langt de færreste motionister, der på et år opnår et femcifret antal træningskilometer.

Frank Nielsen var derfor i god form, da han fem dage i midten af september deltog i Cykelnerven, som er et årligt event til fordel for Scleroseforeningen. Traditionen tro gik turen til Frankrig, hvor der skulle prøves kræfter med nogle af de barske bjerge fra Tour de France 2021:

Annonce

- Vi fik kørt ni ud af ti bjerge. Lyn og torden gjorde det umuligt at køre Hautacam, siger Frank Nielsen om en af de ikoniske stigninger i Pyrenæerne.

Frank Nielsen er reparatør hos Vestas, der gerne vil bakke op om Scleroseforeningens arbejde. Virksomheden gav 15 ansatte muligheden for at tage del i Cykelnerven, og Frank Nielsen blev udtaget.

En halv million fra Vestas

Som deltager er man forpligtet til at skaffe minimum 15.000 sponsorkroner, og på den konto kunne Frank Nielsen køre lidt i frigear, da Vestas fra start donerede dette beløb til det gode formål.

Men reparatøren ønskede også personligt at bidrage, og til en start lancerede Frank Nielsen salg af særlige Cykelnerven-øl fra Midtfyns Bryghus:

- Hver gang, jeg solgte en øl, gik der 15 kroner til Scleroseforeningen.

Videre i forløbet frem mod afrejse til Frankrig fik Frank Nielsen indgået en del sponsoraftaler med personer, der garanterede, at de ville donere et givent beløb per cyklet højdemeter.

Dette gav også gode penge i kassen, da den 64-årige vestjyde noterede sig for 8550 højdemeter i Pyrenæerne, hvor de i alt 250 Cykelnerven-entusiaster kæmpede sig til tops på legendariske Tour de France-stigninger som Tourmalet, Col de Portet og Luz Ardiden.

På egen hånd formåede Frank Nielsen at indsamle 17.744 kroner, hvilket rækker til en andenplads blandt deltagere fra Vestas - kun overgået af Henrik Vejlgaard, der nåede op på godt 20.600 kroner.

Jeg synes, det er et rigtig godt koncept, hvor alt bare klapper, og derfor har det været en fantastisk oplevelse

Frank Nielsen, Ringkøbing

På hjemmesiden cykelnerven.dk kan man også se, at vindmøllevirksomheden alt i alt tegner sig for et sponsorbeløb på tæt ved 532.000 kroner, hvilket gør Team Vestas til den suverænt største bidragyder.

Annonce

Stolthed og lykkerus

Frank Nielsen har som sådan ikke sclerose helt tæt inde på livet, men sygdommen er kendt i hans omgangskreds:

- Det har været kanon at deltage i Cykelnerven. Jeg synes, det er et rigtig godt koncept, hvor alt bare klapper, og derfor har det været en fantastisk oplevelse. Det er første gang, jeg cykler i Pyrenæerne. Førhen har jeg eksempelvis cyklet på Mallorca, men Pyrenæerne kan noget andet og er helt fantastisk. Og så gør sammenholdet, og de nye relationer, man får, bare den her tur ekstra god, siger han om den fem dage lange tur til det sydlige Frankrig.

Annonce

Fantastisk kammeratskab

Kent Madsen fra Videbæk, deltog også i Cykelnerven. Han er enig med Frank Nielsen i, at turen har været en fantastisk oplevelse.

Kent Madsen fra Videbæk fotograferet i Luz Ardiden. Foto: Scleroseforeningen

- Det har været fantastisk at deltage i Cykelnerven. Det kammeratskab, der er, er helt unikt. Alle hjælper alle, og det er fantastisk. Stærk som svag. Der er altid opmuntring - både den ene og den anden vej, siger Kent Madsen.

- Det er første gang jeg har cyklet i Pyrenæerne, men jeg har førhen cyklet i Alperne og i Italien. Bjergene er stejle, men det har været en god tur og en god oplevelse. Jeg er allerede klar til at tage med igen. Det vigtigste for mig er, at jeg selvfølgelig gør noget godt for mig selv, men at jeg samtidigt gør noget godt for andre. Det er jo derfor, jeg signede mig op til at starte med, siger Kent Madsen.


Hvad er sclerose?

Sclerose er en autoimmun sygdom, som nedbryder dele af nervecellerne. Det betyder, at nerverne ikke kan kommunikere ordentligt, og det viser sig i form af forskellige symptomer.

Når du får sclerose, skyldes det en fejl i dit immunsystem, som går til angreb på nervecellerne i dit centralnervesystem. 

Centralnervesystemet består af nerverne i din hjerne og rygmarv, samt synsnerverne. Det, der angribes, er de fedtskeder - myelinet - som isolerer nervecellernes udløbere.

Populært sagt kan myelin sammenlignes med det isolationsmateriale, som ligger rundt om elektriske ledninger. På samme måde som isolationsmaterialet, har myelin en isolerende effekt, som betyder, at nerveimpulserne løber uhindret, hurtigt og effektivt gennem nerverne.

Cykelekspert på TV 2, Dennis Ritter, er fast deltager på Cykelnerven, og han er begejstret for konceptet:

- Hvert eneste år slår det mig, hvor livsbekræftende og hjertevarmende det er at dele cykeloplevelser med andre mennesker. Den begejstring og glæde, Cykelnerven-deltagerne kommer med, er utrolig smitsom. Og det at bestige bjerge sammen - som jo for os alle er en fysisk meget krævende udfordring - giver en stolthed og en lykkerus, der ikke kan sammenlignes med andet, jeg kender til, siger Dennis Ritter i en pressemeddelelse.

Annonce

Direktør dybt taknemmelig

De 250 ryttere i dette års udgave af Cykelnerven nåede op på at indsamle hele 5,9 millioner kroner.

- Det er et fantastisk flot resultat, som er virkelig vigtig for forskningen i bedre behandling og et godt liv med sclerose. Jeg er dybt taknemmelig over indsatsen fra rytterne samt deres sponsorer og støtter, siger direktør i Scleroseforeningen, Klaus Høm, i en pressemeddelelse.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Anders har gået fra Nr. Lyngvig til Bruxelles og nærmer sig målstregen i Paris: - Det bliver nu rart at komme hjem og sove i min egen seng

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern

Nye grunde på vej i Skjern: Gammelt rensningsanlæg snart klar til udstykning

Ringkøbing

Christian er ny forperson i West Coast Pride: Jeg vil altid kæmpe for dem, der har det sværere end mig

Ringkøbing

Fem år gammel sø i populær bydel graves op og gøres dybere: Den er groet til i høje planter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Når man er ligeglad med kørekortet, koster det bilen

Ringkøbing

Se video: Motocross-akrobaterne Alex og Pat flyver over Nygade

Skjern

Nattens konger: Snedige betjente snød knallertkørere med bagholdsangreb

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Vestjylland

Fire firmaer fik bilerne tømt for værktøj

Ringkøbing For abonnenter

Cathrine fra Ringkøbing skal med fregatten 'Esbern Snare' for at jagte pirater i Guinea-bugten

Debat

Dit valg er vigtigt. Derfor giver vi gratis adgang til alt vores valgstof

Annonce