Annonce
112

62-årig mand stoppet tre gange trods frakendt kørekort: Nu tager vi din bil

To mænd kørte bil, selvom de begge er frakendt kørekortet. Arkivfoto: Michael Bager

SØNDERVIG/TARM: Hvis man er frakendt sit kørekort, må man ikke selv køre bil. Det burde give sig selv, men nogle har sværere ved at forstå det end andre, heriblandt en 25-årig mand fra Ringkøbing og en 62-årig mand fra Bork.

Den 25-årige blev standset på Søndervig Landevej tirsdag kl. 12.15, hvor han kørte i en lånt bil. Ejeren af bilen, en 61-årig mand fra Ballerup, kan nu også se frem til en bøde for at låne sin bil ud til den 25-årige.

Han viste sig i øvrigt at have et udestående med fogedretten, så politiet valgte at køre den unge mand i retten.

Senere på dagen blev den 62-årige mand fra Bork stoppet kl. 20.10 på Vester Kvartervej i Tarm.

Det er tredje gang, politiet tager ham i at køre trods en frakendelse af kørekortet.

Derfor blev mandens bil konfiskeret i håbet om, at han vælger offentlig transport i fremtiden.

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce