Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra vild hotelplan i Hollywood til Lalandia i Søndervig: Vi vil altid holde de skæve tanker i hævd

Christian Bay Jørgensen og resten af Bay Arch har forrygende travlt med at bygge boliger og feriecentre i Danmark. Men arkitektfirmaet byder også ind på store og skæve projekter i udlandet. Foto: Kaj Poulsgaard
Bay Arch fik ikke lov til at bygge kæmpe videns-park i Kina. Men det gjorde ikke noget for arkitektfirmaet, der har forrygende travlt med at bygge lejligheder og feriehusprojekter i hele Danmark.

Ringkøbing: For 14 år siden fik Christian Bay-Jørgensen en ide, der skulle komme til at give tegnestuen fra Ringkøbing  omtale i hele verden: Han havde tegnet et hotel, der skulle ligge i selve det ikoniske Hollywood-skilt.

Hotellet blev ikke bygget. Det samme gjaldt ideen om at lave hotel i Hamborgs tv-tårn. Men begge ideer gav uvurderlig reklame og nye netværk, og Christian Bay-Jørgensen er slet ikke færdig med at tegne vilde projekter.


Annonce

Vi vil altid holde de skæve tanker i hævd. Vi har et slogan om, at vi med de projekter er på en vision possible, og hvem ved, en dag bliver nogle af dem måske realiseret.

Christian Bay-Jørgensen


- Vi vil altid holde de skæve tanker i hævd. Vi har et slogan om, at vi med de projekter er på en vision possible, og hvem ved, en dag bliver nogle af dem måske realiseret, hvis du rammer den helt rette timing. Det handler om at skabe oplevelser og give mennesker adgang til områder, der ellers ikke er tilgængelige, som for eksempel toppen af Hollywood-skiltet, siger Christian Bay-Jørgensen.

- I 2022 vil vi præsentere et nyt fantastisk projekt i New York, der nok også vil skabe debat, siger en hemmelighedsfuld Christian Bay-Jørgensen.

Artiklen i Dagbladet den 17. juli 2017.

Videns-parken i Haiyan, der blev omtalt i Dagbladet på denne dag for præcis fire år siden, blev desværre heller ikke til noget.

- I det projekt handler det nok mest om, at jorden blev for dyr til en park. Men vi fik alle pengene for vores arbejde, og i virkeligheden gjorde det os ikke så meget, for der er på alle måde langt til Kina, både i flykilometer og kulturelt, siger Christian Bay Jørgensen.

Lalandia og Langsand Langs Vand

Lokalt er Bay Arch i dag nok mest kendt for Lalandia-byggeriet ved Søndervig og Langsand Langs Vand i Hvide Sande.

De to projekter falder da også lige ned i arkitektfirmaets dna. Firmaets grundlægger, Flemming Bay-Jørgensen blev blandt andet kendt for at bygge Pelican Bay Hotel på Bahamas, Sunfield Golf Club i Japan og Klintholm Marina Park i Danmark.

Og den dag i dag er tegnestuens 12 medarbejdere i København og Ringkøbing ofte optaget af at tegne feriehus-projekter i det meste af Danmark. Det nyeste er således et projekt med 65 ferieboliger ved Mullerup Havn, der ligger mellem Kalundborg og Slagelse.

Ud over Lalandia i Søndervig og Langsand Langs Vand i Hvide Sande er Bay Arch i øjeblikket for eksempel i gang med et projekt på Mullerup Havn mellem Kalundborg og Slagelse. Tekning: Bay Arch

- Vi har mange referencer indenfor det felt, så de fleste i den branche kender os. Det giver en fordel. Og jeg tror kun, at det marked bliver større, mange har fået øjnene op for, at de godt kan holde ferie og måske arbejde lidt samtidig. Det udvider feriesæsonen og øger behovet for kvalitetsbyggeri, siger Christian Bay-Jørgensen.

Lalandia Søndervig Aquadome får mos på taget. Billedet her er fra rejsegildet. Arkivfoto: Lalandia
Annonce

Mos på taget

Han er i øvrigt rigtig godt tilfreds med Lalandia-bygningen:

- Et ferieland som Lalandia kræver en vis volumen, og det kan være svært at skjule på en flad mark, men det nye Lalandia bliver rigtig flot og pakket godt ind med mosarten sedum på taget, der vil fremstå i grønne, gule og rødlige toner - samt et design og materialevalg, der passer til Vestkysten. En bygning skal have lov til at stå og falde til, det gælder også, hvis de skaber en ny klit. Søndervig er ved at ændre sig fra en mindre sommerferieby til en stor helårsdestination. Den udvikling synes, jeg, at kommunen har været god til at gribe, og der er derfor også lavet en flot infrastruktur, siger Christian Bay-Jørgensen.

Annonce

Fyldt ordrebog

Bay Arch er i øvrigt også aktuelt ved at bygge 87 almindelige lejligheder i Rødovre og 18 rækkehuse i Ishøj. Der er med andre ord rigeligt at lave.

- Vores ordrebog er godt fyldt op for 2021 og snart for 2022, men en ordrebog kan aldrig blive for fyldt, så vi er i gang med at lede efter ekstra hænder, siger Christian Bay-Jørgensen.

 
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ældrerådet overrasket over kommunens million-udgift til sikkerhedsvagter: - Det har vi aldrig hørt om

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Overskuddet mere end tredoblet: Ringkøbing-firma nød godt af danskernes hus-interesse i coronatiden

Ringkøbing For abonnenter

Vestjysk virksomhed fik største overskud nogensinde i 2020: - Vi har ikke mærket noget som helst til coronaen

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Ringkøbing-Skjern

Indretningsekspertens egne boligtips: Norsk fjeldhytte møder japansk minimalisme i Hvide Sande

Skjern For abonnenter

Lokal tømrermester øjenvidne til enorme skovbrande i Tyrkiet: - Jeg har aldrig oplevet noget så vildt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Skjern

Unge vestjyske iværksættere har store ambitioner med nyt dansk online galleri

Ringkøbing

Nye tider på det tidligere Schuberts Minde: Musik og sang ved åbent hus på Fjordhusene

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Ringkøbing-Skjern

Nøgenbadning eller smalle veje: Hvad vil du helst læse om?

Ringkøbing For abonnenter

Ikke mere coronapas: En byrde mindre for Naturkraft - og så alligevel ikke helt

Skjern

Sammenstød på rute 11: To bilister måtte en tur på sygehuset

Annonce