Annonce
Skjern

Fra talkolonner til bløde værdier: Skjern Bank vil satse på ordentlighed og bæredygtighed

Bankdirektør Per Munck og Skjern Banks formand Hans Ladekjær Jeppesen vil satse på de bløde værdier, som er oppe i tiden. På det finansielle område er Skjern Bank meget godt rustet til at gå fremtiden i møde. Foto: Jørgen Kirk
I år forventes Skjern Bank at rumme en egenkapital på en milliard kroner, men det hele skal ikke handle om penge. Nu oprustes der på værdier, som er oppe i tiden.

SKJERN: Ikke et eneste ord blev nævnt på om det drama, som Skjern Bank var igennem i foråret, da storinvestoren Henrik Lind kuppede generalforsamlingen i banken. En historie, der endte med, at en flok lokale købte ham ud af banken, for at støtte op om deres lokale bank.

For Skjern Bank er videre, fornemmede de 816 gæster, da Skjern Bank onsdag aften var vært for årsmødet, også nævnt som kundeaftenen. Og endda godt videre. Bankdirektør Per Munck kunne fremvise gode tal og takter, og kunne glæde gæsterne med, at den lokale bank med stor sandsynlighed rammer en milliard kroner i egenkapital ved årets udgang. Altså er banken godt polstret.

- Vi har fået mange tæsk tidligere, og det ønsker vi ikke igen, sagde Per Munck om det solide fundament.

Med en forskel på halvanden milliard kroner i indlån og udlån, opfordrede Per Munck kunderne til at tage fat i Skjern Bank, hvis de går og drømmer om noget, der kræver et lån, for der er masser af penge, som gerne skal ud at arbejde.

Men faktisk var det ikke så meget tal, der fyldte i bankens bevidsthed. Derimod er begrebet ordentlighed blevet mejslet i sten hos alle bag skranken. Bankens formand Hans Ladekjær Jeppesen citerede endda fra Dronningens nytårstale, hvor majestæten sendte et elegant svirp til dem, der svigtede deres ansvar. For bankens vedkommende kan det være en rigtig god forretning at have etikken med.

- Når folk vælger bank, så handler det ikke kun om rentens størrelse. Det handler også om at opføre sig ordentligt, fastslog Hans Ladekjær Jeppesen.

Han er sikker på, at der er plads til en Skjern Bank i markedet, for nok er der sket stor digitalisering, men der er stadig efterspørgsel efter nærvær.

Annonce

Spørger efter etiske investeringer

Skjern Bank er i gang med at lave en ny strategi, og her får ordentligheden en stor rolle at spille.

I flere år har man debatteret, om det er en rådgiver eller en sælger, som man sidder overfor i banken, men Per Munck understregede, at kunderne skal opleve ligeværdige fagfolk, når de træder ind i Skjern Bank, og salg er ikke en del af den nye strategi. De skal også møde medarbejdere, der kalder en skovl for en skovl, og ikke kaster sig ud i kunstarten at skrive uforståelige breve til kunderne.

- Tillid kan man miste på et splitsekund, fastslog Per Munck.

Et andet tema i tiden er bæredygtighed, og allerede nu oplever Skjern Bank, at kunderne efterspørger etisk forsvarlige investeringer, som gavner bæredygtigheden i verden. Derfor er FNs verdensmål også rykket ind på Banktorvet i Skjern, og internt i banken er man begyndt at snakke om madspild, papirforbrug og energiregninger. Der er lang vej endnu, men banken er i gang.

Efter indlæggene var der spisning, og efterfølgende gik sangeren Hjalmer på scenen og spillede en lang række af sine iørefaldende hits.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

DN skriver til ministre: Hjælp Ringkøbing-Skjern Kommune i sommerhussagen

Annonce